sourze.se

Svenska män svultna på naket?

Män i Sverige tar idag första bästa chansen att tafsa lite så fort dom ser lite hud! Varför är det så?

Jag och min sambo var på en av dom lokala nattklubbarna igår för att se en föreställning av en brasiliansk dansgrupp som dansade samba och spelade rytmisk musik. Vi hade trevligt och min kubanska sambo svängde på höfterna med mig och våra kompisar! Tyvärr blev framträdandet ganska kort efter att dom skulle dansa på led bland publiken som mestadels bestod av jublande killar med stora ögon. För er som inte känner till det dansas samba vid föreställning oftast av dansöser iförda bikinis som visar mycket hud.

Föreställningen blev som sagt avbruten då merparten av dessa killar bland publiken började tafsa allvarligt mycket på tjejerna. Min tjej blev mycket frustrerad och med rätta! Hon hade sett fram emot att få dansa ett tag tillsammans med de andra men de blev inte så mycket med det. Så jag frågar mig själv, vad är det med oss svenska killar som gör att vi inte kan låta bli att tafsa på en tjej så fort man får se lite hud? Är vi så svultna på naket att vi blir helt tokiga så fort vi får se lite mer än en navel?

Jag har inte varit i Brasilien men med tanke på de bilder och filmer man har sett därifrån och andra latinoamerikanska länder så verkar karnevaler på gatorna vara ganska vanliga, och vid dessa karnevaler är tjejerna lättklädda och har ibland bara en tofs på varje bröstvårta och inte ens en hel bikiniöverdel. Detta hade inte kunnat förekomma om killarna fungerar likadant där!

Nej jag tror att vi svenskar är alldeles för osunt ovana vid naket! Det enda nakna vi får se är om vi köper en tabubelagd porrtidning eller liknande och då är det smutsigt och fult att kolla på naket!

Jag säger inte att alla tjejer plötsligt ska börja vika ut sig. Men jag tycker vi ska släppa den här grejen med att det är så otroligt fult att vika ut sig. Att det är smutsigt att visa en vacker tjejkropp. Att det är smutsigt att kolla på en vacker tjejkropp. Kolla bara på Linda Rosing, vilket rabalder de blivit över att hon viker ut sig. Vi accepterar det inte.

En annan sak jag tror, men absolut inte har några underlag för, är att om vi svenskar hade sett nakenhet som mindre tabu, hade det funnits färre sexualbrott, men det är bara en tro jag har.


Om författaren

Författare:
Rickard Fransén

Om artikeln

Publicerad: 03 dec 2006 18:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: