sourze.se

En pokerspelares liv

Mitt namn är Jonatan Carleke och jag kommer på uppdrag av Sourze regelbundet skriva här för att ge er en inblick i en pokerspelares liv.

Jag är en 21 år gammal pokerspelare som studerar engelska i Växjö. Jag har spelat poker i tre år och haft det som huvudinkomst de senaste två. Spelar enbart Texas hold’em men växlar friskt mellan Turneringar, Sng och vanligt cash game. Se ordlista i slutet av artikeln

Pengarna jag tjänar på pokern läggs för närvarande mest på att försörja mig som student och de pengar som blir över sparas för att efter terminens slut läggas på diverse resor.

Jag har som högst varit "regular" på USD2000NL fullring med blinds på USD10/20, har spelat högre nivåer några enstaka gånger för att se hur det känns. Nuförtiden växlar jag ganska mycket mellan USD600NL-USD100NL cash game på Partypoker under nicket k_jj_n.

Sng spelar jag allt mellan USD6 och USd109, enda skillnaden är att jag har fler bord igång om jag spelar på lägre nivåer.

Turneringar har jag inte spelat så mycket senaste veckorna men ska försöka ta tag i det framöver. Brukar köpa in mig i turneringar där inköpen ligger mellan USD33 och USD215. Har ännu inte haft någon stor turneringsframgång, har varit väldigt nära några gånger men haft otur i avgörande lägen. Har några turneringsvinster på några tusen USD, men har planerat att inom snar framtid vinna något stort.

Kan nog se mig själv som en ganska ovanlig spelare eftersom jag spelar så många olika nivåer och vissa perioder lever på Turneringar för att någon vecka senare övergå till att bara spela cash game och tjäna tillräckligt där. Anledningen till att jag börjat göra så är att jag tröttnat lite på pokern, men behöver den som inkomst. Genom att byta mellan olika sätt att spela motverkar man tristessen ganska mycket. Anledningen är densamma till att jag växlar mellan USD6 och USD109 SnG. Det är helt olika spel om man sitter och spelar tio bord USD6 SnG där allt går på autopilot eller om man spelar fyra bord USD109SnG. Där måste jag tänka eftersom jag får anta att mina motståndare på denna nivå också gör det.

Det var nog allt man behöver veta om mig som pokerspelare.

Ska försöka skriva här någon/några gånger i veckan och redovisa mina resultat från Partypoker där jag spelar mest. Kommer att börja där med en bankrulle på USD10000 idag så kan ni sedan följa hur de pengarna förhoppningsvis växer.


Ordlista för nätpoker


Turneringar: De börjar vid en förbestämd tid. Så alla som vill vara med betalar avgiften. Det kostar för att registrera sig. När turneringen startar har alla lika många marker, när man förlorat sina marker åker man ut ur turneringen. Turneringen pågår tills en spelare har vunnit alla marker. I snitt brukar det vara så att runt de främsta 10 procenten i turneringar får prispengar som tas från avgiften alla betalat in.

SnG: Som en turnering fast med ett förbestämt antal deltagare. Om det är bestämt att tio ska vara med så börjar turneringen när tio personer har anmält sig.

Cash game: När man sätter sig ner med pengar vid ett bord och spelar. Man kan komma och gå när man vill. Till skillnad från Turneringar och SnG så kan man här köpa in sig för den summa man själv vill mellan vissa gränser.

"Regular": När man spelar regelbundet på en nivå.

2000NL: Valutan är dolllar, 2000 står för vad man max får ha med sig till bordet och NL betyder No Limit. Med det menas att man när som helst får satsa alla sina pengar.

Fullring: Lite olika från sida till sida, men oftast betyder det att det max kan sitta 9-10 spelare vid bordet.

Blinds: Blinds är en avgift som oftast de två spelarna till vänster om den som delar ut korten "dealern" måste betala in till potten. Man turas om att vara dealer så dessa avgifter snurrar runt bordet för att få igång spelet. Blinds gör att de alltid hamnar lite pengar i mitten. Alla händer får en spelare som tjänar pengar/marker.

Inköp: Det man betalar för att få vara med i en SnG eller turnering. Kan också vara den summa man sätter sig på ett cash game bord med.

Olika nivåer: Hög nivå är när man spelar om mycket pengar och låg nivå är när man spelar om lite.

Bankrulle: Den summa pengar som en pokerspelare har avsatt till sin poker. Man har de för att minska risken att förlora sina pengar. T.ex. Om jag bara ska spela SnG som kostar 10 så kan det vara lämpligt att ha 1000 avsatt för det. Då har jag råd att ha otur långe innan jag behöver oroa mig för att bli pank. I detta exemplet har jag 100 inköp till 10SnG. Om jag vinner så jag får 100 inköp till en högre nivå kan jag börja spela där. Om jag däremot skulle förlora får jag börja spela på en lägre nivå.


Om författaren

Författare:
Jonatan Carleke

Om artikeln

Publicerad: 29 nov 2006 10:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: