sourze.se
Artikelbild

Förbjud "Den blomstertid nu kommer"?

"Oavsett vilken Gud som man ber till ska den Guden alltid sitta på åhörarbänken och aldrig tillåtas styra över de politiskt demokratiskt antagna lagarna. Så det så!"

På Bräckeskolan på Hisingen i Göteborg har en muslimsk pappa polisanmält skolan för att de vid skolavslutningen bjöd in i en prästklädd kyrkoherde som höll tal och avslutade ceremonin med att sjunga psalmen "Den blomstertid nu kommer."

"Vår familj tvingades att delta i en främmande religions ritual", anser pappan. GT 20061110

I Sverige har det sedan decennier varit tradition att avsluta skolan på detta vis och vari ligger felet att ta tillvara ett lands traditioner? Vill man inte av olika orsaker att ens barn ska ta del av svenska traditioner kan man tala med lärare eller rektor på skolan och där meddela sin åsikt. Men eftersom hundratusentals människor från olika kulturer kommit till vårt land ska de också respektera våra seder och bruk precis som vi ska respektera deras. Det innebär bland annat att barn vilket de är tills att de är myndiga inte ska bli pådyvlade olika religiösa uppfattningar av sina föräldrar. Jag är personligen emot religiösa friskolor av alla slag. Det är alltid enklare att leva i ett land där alla ber till samma Gud och där samhället är homogent. Men nu ser det inte ut på det viset. Alltså måste vi samsas på bästa sätt. Det är svårt men inte omöjligt. Det ska börja i skolan. Om det inte existerade religiösa friskolor kunde alla barn få lära sig om de olika religiösa synsätten och även diskutera frågan om varför man väljer att bli ateist. Eller frågor som:
- Varför tillåter inte din Gud att kvinnor ska få abort?
- Varför anser din Gud att homosexualitet är en synd?
- Varför tycker din Gud att flickor/kvinnor ska skyla sitt hår och sin kropp med sjalar?
- Varför anser din Gud att det är ok för en man att ha fler fruar men inte för en fru att ha fler män?
Varför vill inte din Gud att en kvinna förkunnar Hans ord?

Dessa frågor borde även tas upp till diskussion bland vuxna

Som det ser ut nu kommer det snart att haverera runt om i skolor och i olika stadsdelar, oavsett var i Sverige du bor.
Hatet, föraktet, avundsjukan, kulturer och olika religioner mellan människor kommer till slut att krocka med våldsam kraft!

TV4 hade under en veckas tid programinslag om "Noll rasism" och utgick från att 90 av de drabbade var människor med invandrarbakgrund. Då vill jag hävda att alla oavsett kön, hårfärg, sexuell läggning, hudfärg eller religionstillhörighet kan drabbas och har drabbats av rasism av olika slag.

Jag har ingen enkel lösning på ett problem som hela tiden ökar i styrka men det finns som jag ser det, två saker som är av största betydelse och det ena är att det måste till fler arbetstillfällen och det andra är att samtliga religiösa friskolor skall tas bort, omedelbart! Oavsett vilken Gud som man ber till ska den Guden alltid sitta på åhörarbänken och aldrig tillåtas styra över de politiskt demokratiskt antagna lagarna. Så det så!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 12 nov 2006 13:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: