sourze.se

Förljugna trynen på TV

Tv-kanalernas samhällsgranskande program behövs mer än någonsin. Paradoxalt nog flaggar SVT för neddragningar på den fronten. Synd, när de behövs som mest.

Jag säger aldrig att jag hatar något eller någon, men när företrädare för vissa företag visar sina förljugna trynen i TV, ja, då blir det svårt att inte känna så. Inom loppet av en månad har två värstingar synts - eller inte synts - i TV. Dels Carpark, företaget som med ömsom nollavtal, ömsom provision sätter sina felparkeringsböter på bilar lite varsomhelst, dels Seger Inkasso, företaget som profiterar på att folk inte lämnat - eller lämnat - in sina videofilmer i tid.

Låt oss börja med Carpark. Visst är det hedervärt att markera att bilar står illa till och inte har följt gällande parkeringsregler, men det är fallen där företaget hellre fäller än friar och där bevisen är obefintliga eller att jämställa med trådarna i ett spindelnät, det är de fallen som upprör. Senast företaget sågs - eller inte sågs eftersom företagets vd, Ola Kullman, helt sonika inte dök upp trots avtalad tid med TV4:s reporter - då gjorde man bort sig. Inbillar mig att programmet finns på kanalens hemsida. Se det!

I går dök ett nytt avskumsföretag upp, i Kanal 1:s geniala program Plus. Seger Inkasso, som företaget heter, har satt i system att helt skrupelfritt driva in skulder för video/dvd-filmer som uthyraren, bland andra Videojouren, hävdar att de inte fått tillbaks. Inlämningsproceduren för hyrda filmer är osäker, vilket medfört att vissa filmer försvinner vilket den som hyrt filmen får stå till svars för. Det är till viss del rimligt, men när kravbreven dyker upp efter ett och ett halvt år, ja, då har ju den moraliska ledstjärnan för länge sedan slocknat och den hårdföra tagit sin plats på himlavalvet. Och den vill vi ju inte ha. Med andra ord: ändra proceduren för inlämning av filmer för att hindra pajasföretagen att med maffiametoder driva in skulder.

Gå in på www.svt.se/plus och se figurerna som medverkade från Seger Inkasso och Videojouren. Pålitliga som indiska färjor i mina ögon.


Om författaren

Författare:
Klas Örnklint

Om artikeln

Publicerad: 10 nov 2006 13:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: