sourze.se

Var är knappen?

Vart tar alla små knappar vägen när jag behöver dem?

Nu har jag tappat knappen igen. Hittar den inte och blir smått galen. När jag tänker efter, är det flera knappar jag inte hittar.

Först är det byxknappen. Det är så dålig kvalitet på byxorna jag handlat att knappen antagligen föll av redan i affären. Medan expediten slet av galgen och tryckte bort larmet som lämnade fula märken. Dyra var de också. Vad är det för kvalitet jag betalar för? Designat mode, skryter de med, men att sy fast en knapp är fullkomligt omöjligt.

Sen är det stoppknappen till alla Internet sidor. Jag går in på en sida för att läsa eller hitta information. Ser inte texten för alla annonser som hoppar omkring i högermarginalen. Överallt blinkar det och hur är det tänkt att jag samtidigt ska hitta vad jag söker på en sådan sida? Jag saknar stoppknappen på tangentbordet som jag kan trycka på för att frysa sidan och i lugn och ro läsa eller spela Soduko. Inte lockas jag av reklamen heller. Ett tips till alla AD:s: rörlig grafik i reklamannonser på Internet avskräcker!!! Jag har startat en kampanj där jag ratar alla produkter jag hatar. Aldrig kommer jag att köpa blinkande lila fjärilsprylar eller hoppande små gröna gubbars grunkor som far omkring på Internetsidorna.

Knappen jag saknar mest är muteknappen. Som fungerar på människor i min närhet. Så att jag kan tysta min tråkiga omgivning och få plats med mina egna tankar. Jag sitter där och lyssnar på deras pladder men till slut hör jag ingenting. Ser bara munnen röra sig. Läpparna som gör lustiga rörelser. Tungan därinne. Bla bla bla. Fantiserar om att plocka fram en silvrig fjärrkontroll, rikta den mot personen och trycka på muteknappen. Så att det blir tyst. Om jag inte kan ändra på andra människor borde jag väl åtminstone kunna stänga av ljudet?!

Och kom nu inte och säg att jag blivit gammal. För om jag var det skulle jag väl inte höra folks tjat hela tiden? Då hade jag bara skruvat ner öronapparaten. Blind är jag inte heller. Inte ens borttagna läsglasögon kan mildra blinkeffekten på datorskärmen. Möjligtvis borde jag köpa bättre kläder. Eller ett syetui.


Om författaren

Författare:
Linda S

Om artikeln

Publicerad: 08 nov 2006 23:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: