sourze.se

Thailand: Invånarna poserar på foto med soldaterna

"Allt har gått lugnt till och business är som vanligt i staden. Stadens invånare har gett mat till soldater och poserar på foton tillsammans med de." Sourze direkt från Thailand

Jag befinner mig i norra Thailand, strax utanför Thailands andra största stad Chiang Mai 700 km norr om Bangkok.

Det har nu gått ett dygn sedan statskuppen här i Thailand. Här i norr märkte man inte av det mer i gårkvall än att TV- kanalerna upphörde med ordinarie TV-program och det började visas film och bilder från kungens liv och görande. Efter ett tag så fick vi veta av uppläsare att all makt låg på den av Thaksin sparkade Arméchefen Sondhi.

Idag, dagen efter kuppen, återkom de med regelbundna sändningar i TV plus en massa nyheter om kuppen och med information om att det har utlysts helgdag för börsen, banker, post, skolor och andra offentliga inrättningar.

På Chiang Mais gator rullade pansarfordon in på morgonen vid niotiden. De stationerades på strategiska ställen i staden. Allt har gått lugnt till och business är som vanligt i staden. Stadens invånare har gett mat till soldater och poserar på foton tillsammans med de. Så allt är i daxlaget väldigt lugnt. Imorgon den 21 öppnar åter de offentliga inrättningarna.


Om författaren

Författare:
Dan Claesson

Om artikeln

Publicerad: 20 sep 2006 19:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: