sourze.se

Clostridium difficile 027

Vad säger sossarna om saken? Hur skyddar man sig? Det finns bara ett sätt.

Gå inte i närheten av ett sjukhus!

Ja, visst låter det som en paradox, att den instans som ska lindra människors ohälsa är upphov till ohälsa i större utsträckning än något annat. Och då syftar jag inte i första hand till de mediciner som ordineras av personal på sjukhus och vårdcentraler – vi läser varje vecka om larmrapporter, senast var det vanliga värktabletter som orsakar hjärtinfarkt – utan till vår vän clostridium difficile.

För er som inte känner Clostri så kan det berättas att han eller för den delen hon är en fullt naturlig och fridfull bakterie som bor och lever i de flesta människor. Clostri samsas om plats med tusentals olika bakterier i vår kropp. Först när vi går på antibiotika och många av bakterierna slås ut inleder Clostri sin personlighetsklyvning.

Clostri är nämligen immun mot antibiotika, till skillnad från resten av tarmfloran. Man kan säga att ju fler bakteriesorter som dör under intag av antibiotika, desto mer utrymme och makt får Clostri och desto giftigare blir bakterien. Den breder ut sig och tar över. Därför är den lätt att jämföra med det socialdemokratiska partiet.

När den maktgalna bakterien sprider sitt gift insjuknar värden människan i smärtor med blodig diarré. Tillståndet är svårbehandlat och väldigt smittsamt. Värst smittar det i klinisk sjukhusmiljö.

TT meddelar idag, torsdagen den 14 september 2006: ”En ny variant av en potentiellt dödlig, mycket smittsam och svårbehandlad tarmbakterie har dykt upp på sjukhus i Kanada, USA och Europa.”

Clostridium difficile verkar ha muterat och antagit ny form 027, vilket gör behandlingen än mer komplicerad och chansartad.

Mot denna soppa av onda cirklar som pågår inom skolmedicinen, där preparat skapar svåra biverkningar och nya sjukdomar hela tiden, bör man ändå ställa ett intressant genombrott så här avslutningsvis:

En sydafrikansk läkare har rönt framgångar med sömnmedlet zolpidem, dock inte i sammanhang där preparatet är tänkt att fungera – mot sömnsvårigheter och överaktivitet – utan i fall av djup sömn! Det har visat sig att zolpidem kan få patienter som ligger i koma att vakna upp en eller ett par timmar per dag.

Så här nära har skolmedicinen aldrig stått homeopatin. Även om zolpidem inte täcker in en holistisk bild eller är individuellt anpassat tycks det fungera i vissa fall. Djup sömn botas alltså med substanser som ska ge sömn. Det är helt i enlighet med den homeopatiska filosofin ”lika botar lika”, frånsett att skolmedicinen använder sig av ett kemiskt framställt medel.

Inom klassisk homeopati har man sedan mer än hundra år tillbaka väckt patienter ur koma efter t ex trafikolycka med opium utvunnet ur opiumvallmo och spätt med vatten enligt homeopatisk vetenskap – ett preparat som i koncentrerad form ger just djup sömn.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 14 sep 2006 20:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: