sourze.se

2006 – ett spännande val 3

Det är inte bara bruna och brunröda krafter som slår till det här valåret. Extremister på vänsterkanten härjar nu mer än någonsin.

Under "Villaägarna" och Skattebetalarnas årliga demonstration mot fastighetsskatten i Stockholm 22/8, attackerade vänsterungdomar demonstrationståget. Vilka representerade "borgarsvin".

Medan nazister och högerextremister vill komma in i de demokratiska församlingarna, hetsar vänsterextremister mer än någonsin mot den alltmer starka borgerliga alliansen. Under våren förstördes c-lokaler på grund av partiets radikala förslag för att bryta ungdomsarbetslösheten.

Det finns också ljuspunkter: Det lilla otäcka partiet med den kommunistiska ledaren, når enligt vissa opinionsmätningar inte upp till 4 procentspärren och det stora partiet inleder sitt valmanifest med att dela ut ännu mera bidrag. Återigen: det är ett guldläge för oppositionen. För första har också fastighetsskatten kommit upp till debatt under en valrörelse och Socialdemokraterna backat i frågan. Det gjorde regeringspartiet även våren –98, efter hård påtryckning från "Skattebetalarna" till borgerlighetens förmån, och gick med på en sänkning till nuvarande nivå.

För egen del har jag bara en önskan: Ett systemskifte som varar i minst tre mandatperiodrar framåt, vars jobbpolitik verkställts och resulterat till en liberalare arbetsmarknad och en lägre skattenivå som gynnar arbete framför bidrag. Samt att så många förstagångsväljare som möjligt, tar tillfället i akt och röstar – om inte för partipolitiska övertygelsers skull – så för att inte bereda vägen för nazistiska och kommunistiska krafter. Din röst avgör mer än vad du tror, därför; GÅ OCH RÖSTA, den 17 september!


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 28 aug 2006 18:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: