sourze.se

Dag Vag konsert - Jag blev socialist för en kväll

Stig Vig: "Nu ska vi se om hela bandet kan nästa låt, det är alltid lika spännande." Eleni Schmidt antog Sourze-uppdraget att gå på Dag Vags release-konsert för sin nya platta

Konsert: Dag Vag
Plats: Mosebacke, Stockholm
Betyg: MVG

Dag Vag har kommit ut med en ny platta, "Kackerlacka", som man kan köpa på plats på Mosebacke. "Tack och lov tror en del fortfarande på kapitalismen," som Stig Vig säger. Han passar dessutom på att spela några toner av internationalen på sin gitarr. Publiken jublar och jag undrar om jag är ensam liberal här. En tjej tar av sig tröjan och blottar ett linne med Che Guevara på. Jäpp, ende liberalen! Låtarna är en blandning mellan nya skapelser från albumet Kackerlacka, som "Gamla och unga" och "En del av dig" och äldre låtar som "Min pappa" och "Ogräset". text av Elsa Beskow Musiken är en blandning mellan reagge och progg, det är svår att kategorisera den. Men benen börjar dansa av sig själv när man hör den, och den är precis lagom hög.
Stämningen är helt perfekt. Alla dansar och sjunger med, vi är glada men inte hysteriska; det sker inga trängselolyckor och få störningsmoment. Tyvärr råkar jag hamna framför en typ som verkar tro att han är på fotbollsmatch

Men jag tro att något av Stig Vigs lugn smittar av sig, han är verkligen något av det coolaste jag sett, totalt avslappnad och kör med torra skämt i lagom takt. Han tar varken sig själv eller bandet på blodigt allvar; "Nu ska vi se om hela bandet kan nästa låt, det är alltid lika spännande." kan han säga.

Resten av bandet är lika bra. Zilversurfan kör sin "Min pappa" och man får en klump i halsen av texten. Texterna är minst lika viktiga som musiken, de är enkla och ilskna och lätta att ta till sig, särskilt Ogräset och "Vagördudå?" Jag förstår inte varför vi kallas för proggband, fullständigt otroligt" säger Stig Vig, efter att bandet levererat ännu en ilsken protestsång. Det finns också plats för den eftertänksamma "Tiden jagar oss alla" i slutet.
Jag stormtrivs och blir socialist för kvällen.

Se DagVags texter
Länk: dagvag.se


Om författaren

Författare:
Eleni Schmidt

Om artikeln

Publicerad: 23 aug 2006 16:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: