sourze.se

Ska vi slå vad? Hur många dör?

Spelbolagen som verkar i Sverige tjänar pengar på död och förintelse!

Lyssnade på P4 Extra och hör att man på ett spelbolag kan slå vad om det blir en ny terroristattack den 11 september. Men du kan bara vinna vadet om det är en känd terrororganisation som ligger bakom dådet. Dessutom måste media rapportera om det världen över. Sist men inte minst bör det vara döda och skadade!

Det är inte otänkbart att satsa pengar om Sadam Hussein vill fällande dom ska bli skjuten eller hängd!

Jag sitter och funderar över det jag hört. Vad är det för människor som vill spela på död och terror? Hur tänker dom? Tänk om någon, säg att han heter Sven Johansson, spelar på att det ska ske en ny terrorattack den 11 september med många döda som följd. Säg att han satsar 10.000 kronor. Så händer det. Terrorattacken utspelar sig i Globen i Stockholm. Det var under musicalen Cabaret som bomberna detonerade. Gäster på just den föreställningen var Sven Johanssons dotter med sin man och barn. I den attacken dör hans barn och barnbarn. Hur skulle Sven Johansson känna sig när han hämtade ut vinsten?

Tänker spelarna på att ett sådant scenario faktiskt kan bli verklighet?

Jag är inte emot spel. Det finns få sätt att bli rik på i Sverige och ett av de få är att spela och få högsta vinsten. Men att slå vad och vinna mycket pengar på en terrorattack skulle jag inte kunna se som en vinst. Bara förlust!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 18 aug 2006 14:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: