sourze.se
Artikelbild

Alliansen förklarar Ams krig

Valdagen den 17 september närmar sig och alliansen formerar sina kommande styrkor för ett maktskifte. De fyra partierna går nu till hård attack mot Ams generaldirektör Bo Bylund.

Valdagen den 17 september närmar sig och alliansen formerar sina kommande styrkor för ett maktskifte. De fyra partierna går nu till hård attack mot Ams generaldirektör Bo Bylund - sambo med socialminister Berit Andnor.
"Bo Bylund levererar nu veckovis siffror som stödjer regeringen", sa centerledaren Maud Olofsson vid ett alliansmöte på tisdagen i Uddevalla. Bo Bylund kritiserades också hårt av moderatledaren Fredrik Reinfeldt, redan vid utnämningen, med orden "En socialdemokratisk valarbetare". Frågan är om regeringen vid utnämningar alltid följer Grundlagens paragraf om förtjänst och skicklighet.

Bo Bylund har ett förflutet som studieombudsman på Metallindustriarbetareförbundet. Vi har också mött honom som Generaldirektör för Banverket där han misslyckades med att borra hål i Hallandsåsen. I Bo Bylund har statsminister Göran Persson fått en lojal generaldirektör som levererar statistik som passar regeringen. Få tror på hans uttalande om att arbetslösheten sjunker. Lars Leijonborg går ännu ett steg längre och kallar Ams en "propagandacentral". Blir det ett maktskifte så kommer snabbt bilan att falla för Ams-chefen. Varför inte ta ett friår?

Arbetsmarknadsminister Hans Karlsson är snabb till försvar med orden "Oförskämt och ovärdigt en seriös politisk debatt". Han menar vidare att arbetsmarknadsstatistiken redovisas som den alltid gjort. Alliansens groteska utfall saknar grund och är ett uttryck för deras nervositet, allt enligt Hans Karlsson.
Ingen av oss som varit arbetslös har kunnat undgå att möta Ams gigantiska datasystem. Där är det lätt att för tillfället ta fram de siffror som passar bäst för stunden. Det kanske hjälper regeringen men helt klart inte de arbetslösa.
Samhället förändras ständigt och kanske är det så att regeringen och Ams lever kvar på 70-talet, och det blir då som att flyga Propellerplan istället för Jet. Här behövs nya rejäla krafttag!


Om författaren

Författare:
Kjell Ekborg

Om artikeln

Publicerad: 09 aug 2006 16:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: