sourze.se
Artikelbild

Jonas Gardell - nästan vacker?

Gardell är nu aktuell med sitt debutalbum Nästan Vackra. Att han så småningom skulle göra ett album var det väl ingen som inte hade trott, men att det skulle visa sig bli så pass bra var - åtminstone för mig - en glad överraskning.

Titel: Nästan Vackra
Utgivare: Bonnier Music Sweden
Releasedatum: 2006-08-09

Gardell bibehåller här hela sin pondus som komiker och författare, något som nästan är en nödvändighet då hans sångtalang inte är den absolut största jämför näktergalen och kråkan. En typisk "Gardellhumor" genomsyrar alltså plattan från början till slut och gör sig hela tiden påmind, även i de mest udda sammanhang.
Andra låten på skivan heter "Jag Klarar Mig" och är en ganska fri tolkning av Gloria Gaynors "I Will Survive". Den här låten fick mig att brista ut i skratt flera gånger och förmodligen lär jag inte vara ensam om detta, den innehåller nämligen en hel del uppseendeväckande uttryck. Människor som är bevandrade inom film lär dessutom känna igen titelspåret från filmen "Livet är en schlager", det vill säga låten "Aldrig ska jag sluta älska dig", filmen som ju Gardell skrev hela manuset till och som inte blev vidare populär bland recensenter, mycket på grund av sin kitschighet med hela schlagerbegreppet. Kitschigheten återfinner du även här fast med en på något sätt större charmighet, kanske är det mediet och det faktum att det är Gardell själv som sjunger som hjälper till att höja den.

Låtarna överlag håller en väldigt jämn och fin klass och trots dess varierande slag står ingen ut som exceptionellt dålig men inte heller exceptionellt bra. Själva produktionen är även den väl avvägd och mixningen utförd på ett klart professionellt sätt.

Gardell har till slut landat sitt debutalbum - en inte helt igenom perfekt landning men ändå väl genomförd, kort sagt värd att applådera. Jag ger den VG.

Foto: Stellan Herner


Om författaren

Författare:
Marcus Lundin

Om artikeln

Publicerad: 07 aug 2006 12:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: