sourze.se

Days of Being Wild

Två kvinnor älskar samme man besinningslöst. Han själv avslöjar inte vem han tycker bäst om utan låter dem bråka om honom.


Regi Wong Kar-wai
Orginaltitel A Fei jing juen 1991
I rollerna:
Leslie Cheung Maggie Cheung
Andy Lau
Tid 94 min
Betyg VG
Visas på Sturebiografen i Stockholm
En dammig kliché lyckas bli sevärd i Wong Kar-Wais film från 1991. Yuddy är en ung man som vet att han är adopterad. Hans alkoholiserade fostermamma vägrar att säga vem hans riktiga mamma är, för då skulle han sluta att behöva henne. Alltså spenderar han tiden i sin lägenhet i Hong Kong och har kärleksaffärer med två mycket olika kvinnor. Su_Lizhen är tyst och blyg, Mimi är en sexig showgirl som döljer sin sårbarhet under en kokett yta. Båda kvinnorna är förälskade. Yuddy är mest tystlåten men blir då och då våldsamt förbannad. Hans likgiltighet - spelad eller inte- inför båda kvinnorna verkar göra dem ännu mer besatta av honom.
Wong Kar Wai In the mood for love, Happy together skildrar sextiotalets Hong Kong på superbra sätt, och intressanta karaktärer ger liv åt en kärleksskildring som kunde varit en tråkig trekant. Andy Lau Blood Brothers, Internal Affairs gör en intressant biroll som förälskad polis. Filmen blir ibland segdragen, och lite väl poetisk, men alla som gillar Hong Kong och Wong Kar-wai ska absolut se den.


Om författaren

Författare:
Eleni Schmidt

Om artikeln

Publicerad: 04 aug 2006 00:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: