sourze.se

Svenskar i Libanon

6,800 svenskar har evakuerats från Libanon. Hur kommer det sig att ingen verkar veta att landet är så populärt bland oss svenskar?

Eller är det bara jag som inte hängt med i den nya resetrenden?

Mig veterligen finns det dessutom bara en liten resebyrå som arrangerar charterresor till landet. Antalet svenskar i området kan också sättas i relation till antalet svenskar 20.000 i Thailand under tsunamikatastrofen. Då visste de flesta - utom utrikesministern - att landet var ett stort resmål under jul och nyår. Men Libanon i juli?

Men vi har ju så många invandrare från Libanon, kan någon invända. Jaså, har vi? Antalet libaneser i Sverige med ursprungligt och verifierat libanesiskt medborgarskap uppgår till ca 4000 personer. Dessa har permanent uppehållstillstånd och ofta även med svenskt medborgarskap. Siffran kommer från interpellation 2003/04:210 till utrikesministern och motsades inte av denne så man får väl anta den är rätt.

Åkte alla dessa till Libanon i juli plus ytterligare 2,800 personer? Men det stämmer ändå inte för alla med uppehållstillstånd har inte svenskt medborgarskap. Och det är svenskar som evakuerats. Åtminstone säger myndigheterna det.

Någon mer som är förbryllad?


Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 22 jul 2006 10:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: