sourze.se

Heja AMS… eller…?

AMS-chefen slår sig för bröstet och ut kommer att AMS fått in 300 000 nya jobb till sin platsbank sen nyåret. Detta är en ökning med 35 sen förra året. 1990 kom det in 380 000

Heja AMS… eller…?


AMS-chefen slår sig för bröstet och ut kommer att AMS fått in 300 000 nya jobb till sin platsbank sen nyåret. Detta är en ökning med 35 sen förra året. 1990 kom det in 380 000. Baksidan är att dessa jobb sällan går till de arbetslösa utan till dem som studerat färdigt och att jobben finns i storstadslänen. Dessutom är många av jobben redan tillsatta då de kommer upp på AMS-sidan. Det positiva är dock att ungdomarna har en möjlighet att slå sig in på arbetsmarknaden.

Samtidigt rapporterar AMS en arbetslöshet i maj på 4,2 , och om man räknar in de i åtgärder blir det enligt deras sätt att räkna 7,4 . SCB kommer i april fram till siffran 5,5 .

Timbro - näringslivsfinansierad - kommer fram till en helt annan siffra nämligen 17 . I denna siffra finns alla grupper inräknade - arbetslösa studenter, personer i arbetsmarknadsåtgärder, och delar av de sjukskrivna och förtidspensionerade. 17 av arbetskraften motsvarar 830 000 personer. Och då ska vi komma ihåg att vi är inne i en högkonjunktur. Här finns också en klar tendens att i de regionerna med många arbetslösa finns det också många sjukskrivna. LO kom för ett år sen fram till samma siffra 17 men vad jag förstår så stoppades rapporten, och upphovsmannen fick ett nytt jobb?

Nu ska vi alla lära oss ett nytt ord och det är "Jobbjakten" som är regeringens sysselsättningspaket och innebär…

• Akademikerjobb
• Anställningsstöd
• Lärlingsplatser
• Plusjobb
• Utbildningsvikariat


Vi kan bara hoppas!


Om författaren

Författare:
Kjell Ekborg

Om artikeln

Publicerad: 19 jun 2006 17:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: