sourze.se
Artikelbild

Muslimer kräver egna lagar i Sverige

Det gör mig oerhört upprörd att Sveriges Muslimska Förbund överhuvudtaget väcker frågan. Dom bidrar bara ännu mer till rasism mot muslimer som just nu ökar raskt.

Sveriges Muslimska Samfund, med 70 000 medlemmar, kräver särskilda lagar för muslimer, uppger SVT:s Rapport. I ett brev till samtliga riksdagspartier föreslår de att imamer ska muslimska barn separat undervisning i skolan. Sveriges Muslimska Förbund vill också att skilsmässor mellan muslimer ska godkännas av en imam. Folkpartiet har reagerat skarpt på förslagen och anser att de ökar klyftorna mellan grupper i Sverige. Detta är inget annat än skandal. Ingen annan religion, ras mm kräver egna lagar och speciella förmåner i Sverige. Själv är jag halvjude och skulle bli lika upprörd om judar i Sverige krävde speciella fördelar eller lagar, vilket ingen annan grupp gjort.

Håll fast vid att att de som är Svenska medborgare ska lyda under svensk lag och stoppa de muslimska separata skolorna med läran av kvinnoförtryck mm. Kvinnan är undertryckt mannen bland fanatiska muslimer. Det är inte svenskar som begår hedersmord... I Sverige har alla som vill laglig rätt att ta ut skilsmässa och det ska givetvis gälla muslimer också. I Sverige är alla lika inför lagen och ruckar vi på detta faller hela vårt demokratiska system samman.

Det gör mig oerhört upprörd att Sveriges Muslimska Förbund överhuvudtaget väcker frågan. Dom bidrar bara ännu mer till rasism mot muslimer som just nu ökar raskt. Visa att ni delar Sveriges värderingar om jämlikhet och lika värde för alla istället för att isolera er. Håll fast vid Skolverkets och riksdagens regler. Det partiet som viker sig i denna fråga är populistiskt och bör bojkottas i valet. I Nazityskland separerade man olika religioner och det ledde till katastrof. Ska vi ha judiska grupper med judestjärna, muslimer med burka och kristna svenskar?

Hoppas alla förutom Folkpartiet tar avstånd från detta. Det är skillnad på religionsfrihet, yttrandefrihet mm i Sverige och separata konservativa kvinnofientliga friskolor där man kan okontrollerat indoktrinera barn i andra värderingar än lika rätt för alla oavsett religion,ras eller kön. Överhuvudtaget borde alla religiösa friskolor förbjudas som inte uppfyller svensk lagstiftning och skolverkets regler. Ta Knutby som exempel.

Foto: Conny Domnauer


Om författaren

Författare:
Ludde Lindström

Om artikeln

Publicerad: 03 maj 2006 14:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: