sourze.se
Artikelbild

Jag firar min 50-årsdag i Paris...

...och inte nog med det. Efter 19 års sambotillvaro gifter vi oss den 19 mars.

Jag kommer att heta Ramona Fransson. Inte det mest originella efternamnet. Men min man, han är unik!

Det är inte hans efternamn som är viktigt.
Tro nu inte att detta på något sätt förändrar mina politiska inlägg. Jag kommer efter 50 års ålder fortsätta med artiklar som retar en del och får andra att applådera. Det är ett av mina största nöjen.

På tal om politik: Är det inte helt fantastiskt vad det regnar penningar från heaven? Jag hoppas alla har en sked! Nu inför valet finns det ingen hejd på allt som ska fixas!

Vi ska få subventionerad tandvård, bättre skolor, bättre omsorg, höjda pensioner, fler ungdomsarbetstillfällen, fler lägenheter, lägre fastighetsskatt osv...

Naturligtvis kommer detta inte att infrias. I valet 1988 lovades en massa som t.ex. 6 veckors semester. Men när det gått ett år förändrades världsekonomin som omintetgjorde vallöften. Så hette det då. Undrar just vilka käppar som fastnar i hjulen den här gången.

Det enda jag vet med 99 :ig säkerhet är att ministrar, politiska pampar, fackliga pampar, VD:ar vid statliga bolag, VD:ar vid privata företag och sist men inte minst höga tjänstemän och generaldirektörer, ingen av alla dessa oavsett partitillhörighet kommer att behöva snåla in på ett enda dugg.

De är inte förlorarna. Vilka är då förlorarna? Ställ den frågan vid valet i september. Du är den ende som kan besvara den. Utifrån din situation.
Rösta, känns det angeläget?

Jag tycker det är helt fantastisk att Sverige ska lägga ner kärnkraftverk samtidigt som 9 av EU:s länder tänker öka byggandet av kärnkraftverk. Varför gör de detta? För att inte behöva vara beroende av Rysslands gasverk. Eller, för den delen, mellanösterns oljepolitik.

Vi i Sverige får väl helt enkelt köpa el av de länder som har nya kärnkraftverk. Det borde väl hålla Miljöpartiet på gott humör. Maria Wetterstrand kanske gnisslar tänder över de andra ländernas vettvilliga politik men i Sverige ska vi minsann inte ha kärnkraft!

Att det inte finns arbete för annat än miljöpartister är antagligen ointressant. Att människor måste ha pengar att betala hyra, mat, kläder, sjukvård, tandvård och andra utgifter är ovidkommande. Någon annan betalar!

Som sagt, bara för att jag snart är 50 år och fru Fransson kommer det inte att förändra mina nedslag på tangentbordet.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 18 mar 2006 16:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: