sourze.se

Extra: USA:s kemiska krig i Irak

Nu droppar bevisen in på amerikanarnas kriminella aktiviteter i Irak.

Inte bara att kriget strider mot internationell rätt. USA använder sig av kemisk krigföring i Irak. Det skedde under attackerna mot Falluja förra året.

Idag visar italienska RAI bilder på en brinnande himmel över Falluja under de amerikanska attackerna. En biolog i staden berättar hur vissa delar av staden dränktes med fosfor. "Himlen brann" säger han. Detta är kemisk krigföring. USA använder massförstöelsevapen. Fosfor får offren att brinna upp.

Det var för övrigt napalmbombningar i Vietnam som fick världsopinionen att vända USA ryggen och kräva stopp för det kriget.

USA:s Saddam-metoder är avskyvärda. Saddam Hussein brott är värt dödsstraff. Ingen tvekan om detta. Men vem ska straffa USA och dess allierade?

Förutom att den brittiska tidningen Independent har en artikel om det kemiska kriget mot Falluja, kan man också läsa om saken på rainews24.it. Där finns bildbevis och intervjuer.

De amerikanska krigsförbrytelserna i Irak liknar nazitysklands. Världen måste nu fått upp ögonen för övergreppen. Det är vår kulturs trovärdighet, demokratins, som står på spel.

Den fega svenska akademiska världen, den fega intellektuella parnassen, konstnärer och skådespelare, liksom alla som vill fred och frihet, måste reagera och agera, ta avstånd från tortyr och massförstörelsevapen, protestera mot kemisk krigföring och brott mot krigslagarna. Vår framtid hänger på detta. På motståndet.

Medlöparna i Bombhögerns vänner är dock intellektuellt förlorade. Av skribenterna i Dagens Nyheter och Expressen kan vi inte vänta något stöd. Deras hjärnor fungerar på samma sätt som hos Goebbles. "Så fort jag hör ordet kultur, osäkrar jag revolvern."

Häromdan kunde man läsa en artikel av John Pilger i Aftonbladet. Här framgick att den amerikanska sadismen är satt i system. Pilger skrev bland annat med hänvisning till vad medborgarrättsorganisationer kommit fram till.

"I september publicerade Human Rights Watch en episk studie som dokumenterar hur systematisk den tortyr är som amerikanerna bedriver, och hur obesvärat, till och med njutningsfullt, den utförs.

Så här säger en sergeant från den amerikanska arméns 82:a luftburna division: "På sina lediga dagar brukade folk komma hela tiden. Alla i lägret visste att om man ville få ur sig sin frustration så skulle man gå till fångtältet. På sätt och vis var det som en sport" En dag kom en sergeant och sa till en fånge att greppa en stång. Han sa åt honom att böja sig framåt och bröt benen på killen med en Louisville Slugger, ett baseballträ av metall. Och han var för fan kock!"

Rapporten beskriver hur befolkningen i Falluja, skådeplatsen för många amerikanska illdåd, betraktar 82:a luftburna som "de mördande galningarna". När man läser rapporten inser man, som chefen för Reuters nyligen konstaterade, att ockupationsmakten i Irak har löpt amok. Den ödelägger mänskligt liv i industriell omfattning jämfört med det våld som utförs av motståndsrörelsen."

Jag tycker alla ska notera uttrycket "industriell omfattning". Och att svenska media tiger.Om författaren

Författare:
Roger Lord

Om artikeln

Publicerad: 08 nov 2005 19:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: