sourze.se

Blinda Skugge

Det bär mig emot att ge henne uppmärksamhet här men jag blir arg.

Först satt jag och funderade om jag överhuvudtaget ska befatta mig med denna lösnummerförsäljerska som egentligen bara vill ha uppmärksamhet, och i förlängningen får det när man skriver, men hon har minsann förstört i alla fall en timme av min lördag så jag måste nog det.

Hemmafruar ni förstör era barn. Så lyder överskriften på hennes senaste krönika. Sedan frågar hon sig, hur roligt det kan vara att vara arton och börja utan sparkapital, vilket skulle vara fallet för barn med ensamstående mammor som idiotiskt nog tror på evig kärlek enligt Skugge.
Nu vet jag inte vad man betalar Skugge för sitt skrivande men hon borde veta att även par ibland inte har råd med ett större sparande till sina barn och det kan kännas för många som om det är något man tydligen måste enligt Skugge. Jag känner flera föräldrar som känner misslyckande genom att inte kunna spara barnbidraget, och redan där är det fel.

Vidare skriver Skugge att om mannen drar och endast betalar det där lilla underhållet så blir det endast billig skitmat, detta säger hon med andra ord till ganska många ensamstående mammor som lever i Sverige idag, och trots att jag vet att det inte är sant, så kan det finnas väldigt många som tar illa vid sig. Tror hon inte att stora flertalet mammor ser till att deras barn får näringsriktig och bra mat trots knacklig ekonomi ? Hade hon inte själv gjort det ?

Att det skulle vara rent ut sagt skadligt för barnen att vara hemma med mamma, ja, då borde vi ha en hel radda med generationer som inte har fungerat i samhället, men vad jag minns så var det dom generationerna som faktiskt gjorde det, och de generationer som haft dubbelarbetande föräldrar som faktiskt fungerat sämre.

"Jag kunde inte hävda mig nån endaste gång under de tolv skolåren. Jag var fruktansvärt efter socialt och sjukligt blyg och hajade ingenting av det sociala spelet i skolan."
Så skriver Linda Skugge om sig själv, ja, jag tror inte att det berodde på det hon själv tror, och då jag följt hur hon gett sig på Ranelid på ett sätt som verkligen inte kan ursäktas med att man är anställd för att skapa ett jäkla liv ,och försäljning av lösnummer med sitt skrivande, blir jag ganska mycket säkrare på att media än en gång använder en mentalt klen människa i vinstsyfte.

Nu ska jag läsa en bra bok istället, efter att jag lagat en näringsriktig och fantastisk middag åt mina barn trots endast inkomst av en förälder.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 04 okt 2005 17:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: