sourze.se

"Nakenscenen mest spännande att filma"

Sourzes filmrecensent Eleni Schmidt träffar Jesper Adefelt och Anton Lundkvist, som spelar Edmund och Erik i Kim Novak Badade aldrig i Genesarets sjö.

Intervju med Jesper Adefelt och Anton Lundkvist, som spelar Edmund och Erik i Kim Novak Badade aldrig i Genesarets sjö.

Eleni Sourze: Grattis till en bra film! Kan ni berätta lite om filmen?

Jesper Adefelt, Edmund: Den handlar om två unga pojkar i fjortonårsåldern, Erik och Edmund, som ska tillbringa sommaren tillsammans. Det är den sommaren som de upptäcker vuxenvärlden, och det händer saker, ett mord bland annat, som gör att de hamnar i trubbel.

Eleni Sourze: Är det en ungdomsskildring eller en deckare?

Anton Lundkvist Erik: Både och. Filmen kretsar kring Erik och Edmund men hela konceptet är som en deckare.

Eleni Sourze: Kan du beskriva Edmund?

Jesper Adefelt: Jag är väldigt glad att jag fick rollen som just Edmund. Jag känner att jag har spelat mig själv när jag spelar honom. Edmund gillar att snacka, lägger sig i saker som egentligen inte har med honom att göra. Det är ganska likt mig faktiskt skratt. Han ställer till det för sig själv, är ganska klumpig.

Eleni Sourze: Beskriv din karaktär Erik!

Anton Lundkvist: Erik är raka motsatsen till Edmund. Han är den tystlåtne typen som ofta är inne i sig själv. Han tänker mycket. Det känns som han bär på mycket. Hans familj håller på att splittras upp, hans mamma ligger i cancer och brorsan har lämnat familjen. Jag tyckte jag passade ihop med den rollen.

Eleni Sourze: Det var många scener som var rätt tunga. Vad tänkte du på för att kunna se så ledsen ut?

Anton Lundkvist: Jag försökte ta mig in i rollen och tänka mig att det var min egen mamma som låg där.

Eleni Sourze: Vilka var de roligaste scenerna att spela in?

Jesper Adefelt: Mest spännande tycker jag nog att nakenscenen är killarna spionerar på Ewa Kaludis och Eriks bror Henry när de har sex när Jonas och Helena har filmsex och vi ska stå utanför och onanera. Det var spännande, nytt, man var tvungen att tänka till.

Eleni Sourze: Vilka var det svåraste scenerna?

Anton Lunkvist: Kysscenen var jag väldigt nervös inför. Efter tionde omtagningen blev det ganska bra skratt.

Eleni Sourze: Vill ni fortsätta att arbeta med film?

Anton Lundkvist: Absolut! Allt som har med skådespeleri och teater att göra. Den stora drömmen är att gå på scenskolan.

Eleni Sourze: Du blev upptäckt i en skolpjäs. Vad vad det för pjäs?

Anton Lundkvist: Pygmalion, jag spelade mr Higgins, det var rätt kul.

Jesper Adefelt: Jag spelar gitarr, så jag håller på mer med musik. Jag började i Adolf Fredriks musikklasser och började sjunga i fyran, men jag höll samtidigt på med mycket teater. Man är nästan tvungen att välja sida av vad man vill bli. Jag tar det som det kommer, en dag i taget.

Eleni Sourze: Vad har ni för råd till unga människor som vill komma in vid filmen?

Båda två: Kör hårt! skratt

Jesper Adefelt: Man ska lita på sina instinkter. Jag var nära att tacka nej, hela sommarlovet försvann, och jag var tvungen att klippa håret. Men jag visste hela tiden någonstans att det här var en djävla häftig grej. Det är bland det roligaste man gjort.

Anton Lundkvist: Huvudsaken är att man har kul och tycker om det man håller på med.


Om författaren

Författare:
Eleni Schmidt

Om artikeln

Publicerad: 26 sep 2005 00:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: