sourze.se

Tantparti och tjat

Feminister. Det verkar krylla av dem ändå är inte en enda av mina väninnor "feminister" på sånt vis så att dom skulle rösta på Fi. Finns dom bara i storstäderna? Med tanke på Fi:s "15-min princip" så är jag rätt övertygad om det ja.

Undras om det bara är jag som är förvirrad. Jag vet inte ens vad en feminist är. Alla som kallar sig feminister definierar det på olika vis. Är feminism ren och skär flum?

Någon anger sånt som ansetts kvinnligt i århundraden t.ex kvinnor i kjol, som kvinnoförtryck. Vissa sånt som att kvinnor viker ut sig, och DET kan ju verkligen inte en kvinna göra av ren och skär vilja?! Skulle en kvinna gå under normen "sexobjekt", så är det INTE för att hon själv vill det, utan det måste vara någon anledning, typ att hon känner sig undergiven mannen och vill vara honom till lags, vara attraktiv för "hanen". Är det något fel på det då?
Ska man nu inte få bejaka det kvinnliga längre utan att då få höra att man är ett objekt? Ska könen flyta ihopa till ett?

Läste ett par andra argument som jag egentligen måste säga var än mer korkade. Männen måste "lära" sig att göra samma saker i hemmet och med barnen som kvinnorna. Låt gå för att dom ska vara lika delaktiga i allt som rör barnen, men UTAN lagar och tvång. Måste man utgå från att alla män och kvinnor VILL dela på föräldraledigheten? Det finns
faktiskt en klick av oss kvinnor som mer än gärna stannar hemma hela tiden. En klick som har män som är delaktiga minst lika mycket fast att dom jobbar. Hemmet då. Helt okej, män som lagar mat och män som städar och har sig på samma vis som kvinnor. Bara det då är okej att vi kvinnor lär oss fixa bilen och andra tekniska saker. Män som syr och lagar kläder. Män som ockuperar badrummet för att
fixa till sig inför dagen/kvällen en sisådär 2 timmar. Såja. Där har vi mannen. Mannen som kvinnan format. Format till en fjolla som hon sen inte vill ha. Jaha.

Ett argument är, lika lön för lika arbete. DÄR håller jag med. Klart att kvinnor ska ha samma lön som en man i samma position. Helt klart. Inget snack om den saken. Kvinnor och män med likvärdiga utbildningar ska givetvis ha lika stor chans till jobben dom söker. Men detta tycker inte jag är en feministfråga utan en jämställdhetsfråga. Men som sagt, bedömningar kan se ut lite hur som helst.

Kvinnoparti? Hur ska det gå till tro. Med tanke på hur det ser ut på många arbetsplatser med bara kvinnliga
arbetare så kan det få mig att fundera på... HUR ska dom kunna hålla sams? vilket dom uppenbarligen
inte kan, med tanke på avhoppen ur Fi.

Mansskatt? Dra alla män över en kam, men gör då detsamma med oss kvinnor. Inför kollektiv skuld. Sanslöst och idiotiskt. DU som man ska minsann ha på öronen för att din granne slog sin fru i 30 år. HAN ska skatta lite han med såklart men helst inte straffas så mycket mer än med just skatten.

Jaja. Detta var dagens svammeltankar. Mina är väl bäst att tillägga. Blir bara så kluven. Vi kvinnor vill bli jämställda och det är för mig okej, men det är INTE okej för mig att VI ska forma männen till något "feminint", vad jag då klassar som feminint. Får en massa underliga funderingar om varför just sådana läggningar som typ BDSM ökar, blir vanligar och vanligare pisk och smisk. Fler och fler kvinnor pratar öppet om sin "önskan att bli dominerad" i sängen. Mastrar och fan vet vad männen mer ska vara. Inte undra på att männen blir förvirrade. På dagarna ska han vara på ett sätt, och på natten ska han förvandlas till den råe grottmannen som dänger sin kvinna.

Ja jösses. Förvirrade värld.


Om författaren

Författare:
Susann Larsson

Om artikeln

Publicerad: 18 sep 2005 12:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: