sourze.se

Korkad kritik av feminister

Som kritiker av radikalfeminister så vill jag göra det helt klart att jag har har absolut ingenting med Susanne Qrunells vansinniga attacker mot dessa feminister att göra.

Jag säger inte att Susanne Qrunell är dum i huvudet. Men hennes kritik av feminister är ogenomtänkt... den är fördomsfull... verklighetsfrämmande... kort sagt: korkad.

Jag håller i sak med om att radikalfeministernas attack mot upplevda skönhetsideal kan kritiseras. Men Qrunells påstående att den kritiken har sitt ursprung i att feminister är feta, fula och avundsjuka är så totalt hjärndött att jag baxnar. Myten om den fula feta snaggade och avundsjuka feministflatan trodde jag i min enfald att vi kastade ut för årtionden sedan. Men tydligen finns det en del som inte hängt med i tiden.

Låt mig sätta det hela i perspektiv:

"Negrer som anklagar någon för rasism är enbart avundsjuka på hårt arbetande vitas framgång. De bär själva på ansvaret för sin situation och om de bara tog sig själva i kragen så skulle även de lyckas. Rasism finns inte utan de får skylla sig själva att de inte kommer någonvart i livet."

Detta hade ingen fått för sig att säga. Alla seriösa debattörer skulle ta avstånd från sådana galenskaper. Men sådan är Qrunells kritik av feminister. Den är baserad på fördomar och elitisktiskt dravel.

Det finns mycket annat hon skulle kunna kritisera hos radikalfeminister. Det kanske viktigaste är deras sexistiska tankesätt där individen reduceras och objektifieras till ett kön och tilldelas egenskaper och blir visad avsaknad av respekt därefter. Detta är en oändlig källa till kritik.

Men nej... istället får vi höra trams om feta avundsjuka feminister. Dravel som inte ens Antifeministiska Samfundet slänger sig med längre. Det är inget annat än slöseri med bandbredd.

Jag är såväl feminist som feministkritiker. Och jag vill med denna artikel markera att jag tar klart avstånd från all form av "kritik" som ser ut som Susanne Qrunells kontraproduktiva, fördomsfulla, verklighetsfrämmande och ogenomtänkta artiklar. Att jag som kritiker av vissa feminister måste ta dem i försvar bara för att attackerna mot dem på tok för stolliga borde om något vara tecken på att slikt tjafs inte är värt att lyssna på.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2005 02:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: