sourze.se

Kan vaccin orsaka autism?

Malmö tingsrätt är först i Sverige med att pröva om vaccin orsakar autism.

Alan Rees från Bunkeflostrand menar att hans son blivit autistisk som en direkt följd av ett vaccin. Om detta skriver Skånska Dagbladet i en artikel torsdagen den 25 augusti 2005:
"Alan Rees hävdar att den nu 13-årige sonen hade en fullt normal utveckling under de första åren. Problemen uppstod först efter två och ett halvt år. Efter utredning på barnhabiliteringskliniken på Mas Malmö allmänna sjukhusfick pojken då diagnosen autism. Kort före diagnosen hade pojken blivit vaccinerad."
Nu ska ärendet prövas i Malmö tingsrätt.

Jag har själv varit i kontakt med flera föräldrar vars barn drabbats på liknande sätt. I Tyskland och andra länder har skadestånd utdömts till föräldrar i samma situation. Om detta berättar jag i "Socialstyrelsen erbjuder säker död" som finns publicerad här på Sourze och som även publicerats i Skånska Dagbladet och kommer att publiceras i andra forum under hösten. Ett fall som påminner om Rees-fallet prövades i Danmark förra året. Där vann vaccinförespråkarna och försäkringsbolagen.

Svenska läkare brukar kalla vaccinmotståndet för skrämselpropaganda. Jag tror nog att propagerandet är ömsesidigt. När jag och min hustru förklarade för barnavårdscentralen att vår son, som är ett år idag, inte ska vaccineras, varken nu eller senare, överöstes vi med hotfulla "fakta" och kallades barnmisshandlare och andra "vetenskapligt belagda" trevligheter. Men vi stod på oss. Som förälder har man alltid rätten på sin sida.

Jag misstänker att Rees heroiska kamp mot jättarna kommer att förloras i första instansen – han har i princip svenska samhällets alla auktoriteter emot sig. Men jag hoppas att han driver ärendet vidare och jag är övertygad om att det här bara är början. Förr eller senare tvingas också vi, på dessa breddgrader, erkänna det möjliga sambandet mellan barnvaccin och autism.

Artikeln i Skånska Dagbladet är skriven av Karsten Bringmark och tar inte ställning för eller emot. Mer om ärendet kan läsas på www.alltomforaldrar.se och www.sr.se.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 29 aug 2005 08:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: