sourze.se

Den generöse rumsuthyraren

Jag behöver spara pengar, så om vi skriver kontrakt på ett år så kan jag dra på en jordenruntresa sen? Bostadsmarknaden blir allt mer pressad och ungdomar och studenter tvingas betala andras boende.

Roger, 38 förklarade för mig att om jag tog det lilla rummet på åtta kvadrat så kunde han sova i vardagsrummet och min hyra skulle bara bli 3200 kronor. Vi kunde även titta på tv tillsammans eftersom han hade två tv-apparater bredvid varandra och han brukar ha sin på ljudlös när han ser på sporten. Vad bra! Då kan Roger och jag hänga ihop i soffan och mysa. Han kan käka hämtmat från den grekiska restaurangen bredvid, så kan jag käka Mariekex.

Jag skulle stå för över 75 av Rogers hyra. Det är bra för Roger ska ut och resa så han behöver spara pengar. I och för sig kommer jag antagligen vistas mer i lägenheten, då det tyvärr inte finns något ställe i stan som serverar fyrakronors öl. Inte heller någon restaurang eller något café som har mat under tian. Roger kan bjuda laget runt och rumla hem på morgonen, käka nattamat och däcka av i sin säng i vardagsrummet. Jag kan kanske käka ännu ljumna kebabrester om Roger är tillräckligt medvetslös för att inte märka något!

Sen kan jag efter en dag i skolan sätta på mig headsetet för att sälja speciellt utvecklade disktrasor för en usel provisionslön. Så kan Roger lägga upp benen på soffbordet, titta på sin sport och traggla med pinnarna till thaimaten han beställde på vägen hem. För Roger har ett förstahandskontrakt i stan för hans mosters mans bror jobbar inom förvaltning. Jag är nyinflyttad student. Däri ligger skillnaden.


Om författaren

Författare:
Karin Lycke

Om artikeln

Publicerad: 25 aug 2005 13:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: