sourze.se
Artikelbild

Fonda bättre än Lopez i "Ett monster till svärmor"

"Men bäst är ändå Fonda. Jag kan aldrig mer tänka på henne som en överbantad smilfia med benvärmare; hon är kul."

Film: Ett monster till svärmor
Betyg: 2,5 av 5
Regissör: Robert Luketic

Jennifer Lopez fightas mot Jane Fonda i ett monster till svärmor. Fonda leder i början men så småningom bitchar Jenny till sig och visar att hon inte bara är söt och snäll utan även smart. Allt medan den blivande brudgummen fattar noll. Jennifer Lopez spelar den rotlösa Charlotte Charlie Cantilini, en allt i allo som är konstnär på fritiden. Av en tillfällighet träffar hon Kevin, skitsnygg, i alla fall ska vi tycka det charmig, se föregående parentes och dessutom en lovande kirurg. Allvarligt talat, vad är grejen med läkare egentligen? Det kryllar av dem i den här typen av filmer.

Ungefär samtidigt som de blir kära får Viola, Kevins mamma, sparken från sitt toppjobb som TV journalist till förmån för en yngre förmåga. Under sin sista intervju försöker hon strypa en ung sångerska som är förbluffande lik Britney Spears och som tror att Roe vs Wade ett amerikanskt rättsfall som garanterade amerikanska kvinnors rätt till abort handlar om boxning. Viola hamnar på vilohem i sex månader. När hon kommer ut är hennes älskade son förlovad. Matchen kan börja.

Jennifer Lopez spelar kanske huvudrollen, men det är Jane Fondas film. Hon gör en intellektuell, karriärlysten kvinna vars bitchighet inte på något sätt lindrats av åldern och som är närmast förälskad i sin son. Hennes raseri när hon förlorar honom till "en nolla till slampa" är kul att se. Fonda spelar över precis lagom för största komiska effekt. I jämförelse blir alla andra rätt bleka. Jennifer Lopez är säkert en bra skådespelare, men hon får inte mycket att skådespela med. Man får veta ganska lite om hennes karaktär. Hon är föräldralös och är konstnär på fritiden, men filmen går inte in mer på detta, utan det verkar som försök att göra henne mer intressant. Det lyckas kanske inte så bra, men Jennifer Lopez gestaltar en gullig, dumsmart tjej på ett proffsigt sätt. Hennes fästman däremot Michael Vartan har lika mycket utstrålning som diskvatten. Ärligt talat, vad gör Jennifer med sina manliga motspelare? Hon har inte fått spela mot en med utstrålning sedan snutrollen mot George Clooney i Out of Sight. Alla verkar bli pappersdockor i hennes närhet. Jag minns vilket intryck hennes två senaste motspelare gjorde, just det; jag kommer inte ens ihåg deras namn.

Filmens regissör, Robert Luketic Legally Blonde har gjort ännu en romantisk komedi med enkla, ibland roliga skämt. T ex somnar Fonda i potatismoset, pojkvännen blir hundbiten under ett romantiskt ögonblick, Jennifer blir allergiförgiftad och får Kalle Anka läppar. Men bäst är ändå Fonda. Jag kan aldrig mer tänka på henne som en överbantad smilfia med benvärmare; hon är kul.


Om författaren

Författare:
Eleni Schmidt

Om artikeln

Publicerad: 23 aug 2005 18:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: