sourze.se
Artikelbild

Återupprätta arbetets värde

"Det ska löna sig att arbeta, genom betydande skattelättnader, främst för de som tjänar minst, och stramare bidragssystem. Med våra förslag kan människor som i dag står utan marginaler få flera tusenlappar mer att röra sig med varje år."

Sourze har bett ledarna för riksdagspartierna om att kortfattat redogöra för sina partiers respektive recept för att få ner arbetslösheten i landet. Lars Ohly v och Göran Hägglund kd har redan svarat. Här är Moderaternas lösning förmedlade av Fredrik Reinfeldt.

En vanlig arbetsdag är det nästan 1,5 miljoner människor i Sverige som inte går till jobbet. De flesta av dem skulle kunna arbeta, men har stängts utanför av en politik som underminerat arbetets värde.

Vi moderater vill vända utvecklingen och göra frågan om jobben till huvudfråga i valet 2006. Med en kraftfull politik för arbete vill vi ge fler en chans till jobb och möjlighet att leva av den egna lönen. Vägarna dit är tre:

1. Det ska löna sig att arbeta, genom betydande skattelättnader, främst för de som tjänar minst, och stramare bidragssystem. Med våra förslag kan människor som i dag står utan marginaler få flera tusenlappar mer att röra sig med varje år.

2. Fler ska vilja anställa, genom nystartsjobb som gör det lättare för företag att nyanställa. Tillsammans med resurser för att skola och sjukvård ska kunna göra värdefulla personalförstärkningar och avdragsrätt för hushållsnära tjänster öppnar det för nya jobb.

3. Företag ska våga starta och växa i Sverige, genom bättre tillgång till riskkapital, minskat regelkrångel och sänkt skatt för företagare. Viktigt för företagsamheten är också att vi säkrar energiförsörjningen, förbättrar
infrastrukturen och höjer forskningsanslagen.

Allt detta skapar bra grund för fler jobb och arbete åt fler. Det gör inte bara att vi kan bygga Sverige rikare. Det ger fler chans att känna den trygghet, självkänsla och frihet som följer av att stå på egna ben genom eget arbete.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 23 aug 2005 11:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: