sourze.se
Artikelbild

Gourmettips i Stockholm

Stockholms bästa glassbar?

När jag häromdagen läste City-tidningen slog mig plötsligt en idé. Tidningen beskrev restaurang Gondolen ungefär så som jag skulle beskriva den; "ej prisvärd mat", etc, etc, och jag skulle dessutom vilja lägga till "överskattad". Jo, idéen är som följer: Som oxe, matälskare och före detta kock har jag, med mina skrivfärdigheter, en god förutsättning att beskriva olika ställen i Stockholm.

Idag börjar jag med en underbar glassbar på Södermalm på Skånegatan 83 - 85 vid Nytorsgsparken. Inte för att jag äter glass. Däremot älskar jag öl. Men när jag smakade litet glass av min dotter, som tycker att glassen hos AH är bäst i stan, vilket också tidningen City tycker var jag tvungen att hålla med. Glassen var perfekt. Det tycker troligen folket i kön också... En kö som bildas så fort solen visar sig. Jag vet också att deras kaffe är otroligt gott, och att deras getostsmörgås är garanterat fantastisk. Man kan också få en salamismörgås som inte heller är fel.
Kanske beror detta på att Alois, ägaren, är väldigt noga att leta runt hela stan för att hitta de bästa råvaror till allt som han säljer i sin butik. Han är nämligen, som jag, oxe. Och oxar gillar inte dåligt mat - det kan jag intyga. Så som avslutning på min första gourmetrecension rekommenderar jag alla att prova på något från AHs salubod.
Skriv kommentarer och tvinga mig att avslöja mer om Stockholms läckra hemligheter. Jag kan det, jag lovar.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 09 aug 2005 16:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: