sourze.se
Artikelbild

Nu släpper jag min första singel!

"Även om jag aldrig skulle göra om en sån sak som "Idol" igen så är jag mycket, mycket medveten om vad det har betytt för min resa till var jag är idag."

Jag var med i Idol 2004 i TV4 förra hösten. Det var en grym upplevelse som jag lärde mig otroligt mycket av. Speciellt att man aldrig skall glömma vem man verkligen är. Under de veckor av Idol-tiden som jag bodde i Stockholm så levde jag på ett sätt som var långt ifrån mitt vanliga liv och på något sätt ledde detta till att jag tappade perspektivet över vem jag verkligen var. Det har alltid varit viktigt för mig som artist att skriva min egen musik och att inte bli "bossad" av någon annan. Men under min medverkan i Idol så glömde jag bort allt detta. Jag glömde vad som var viktigt och vad som verkligen betydde något för mig. Plötsligt låg allt fokus på att hålla mig kvar i tävlingen och det lyckades jag med ett tag. Jag fick lämna programmet med en åttonde plats och det var väl egentligen bra, men det tyckte inte jag. Jag blev otroligt besviken efter utröstningen, men det tog bara några dagar att komma tillbaka till mitt vanliga liv och inse att jag hade tappat bort mig själv på vägen. Att åka ut ur tävlingen var det bästa som kunde hända mig, för om jag skall vara helt ärlig så trivdes jag aldrig i rollen. Det var helt enkelt inte min grej att stå och sjunga för en jury som direkt efter skulle bedöma mitt framträdande inför 100.000-tals tv-tittare.

Jag har länge vetat att jag vill satsa och försörja mig på musiken men jag måste känna en trygghet i att den musik jag framför också speglar vem jag är, inte inta någon annans roll. Detta kan man tycka vad man vill om. Jag kan inte säga att något sätt är mer rätt än det andra, men för mig personligen tror jag på en längre varaktighet inom musikbranschen om jag kan vara ärlig mot mig själv. Idag har jag hittat människor som känner likadant och som verkligen tror på mig. Människor som inte har bråttom, inte är rädda för att ta en risk och vars mål inte är att tjäna snabba pengar. Jag är otroligt lycklig över att ha hamnat bland människor som ser utöver allt det där och som låter mig uttrycka mig på mitt sätt och genom mina egna låtar. Människor som med en otrolig trygghet och förtroende låter mig få visa vad jag kan.

Och nu är det äntligen dags. Igår släppte jag min första singel och i höst släpps mitt första album. Äntligen tar jag mina första steg ut i musikbranschen och även om jag aldrig skulle göra om en sån sak som Idol igen så är jag mycket, mycket medveten om vad det betytt för min resa till var jag är idag. Jag är på god väg mot mitt mål och det är guld värt.

Foto: Morgan Norman


Om författaren

Författare:
Nathalie Schmeikal

Om artikeln

Publicerad: 18 jun 2005 18:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: