sourze.se

Att stå det onda emot

Ett slag. En spark En våldtäkt. En får alltid sitta själv i fikarummet. En får inte vara med och spela fotboll. En får alltid veta att hon inte duger.

I skolan. På jobbet. I krogkön. I hemmet.

Grupptryck. Hierarkier. Utanförskap. Frustration. Berusning.

Varje dag. Varje dag skadar människor sina medmänniskor. Någon som har svårt för att låta andra människor vara ifred läser nog detta.

Vet då, att du måste vända dig inåt.

Du har en skyldighet mot dig själv och mot andra att ta ansvar för allt du gör och frånsäga dig ansvar för allt andra gör. Annars är du inte en människa utan bara en liten lort.

Kan du inte idag säga till dig själv att du låter förnuftet styra utan är offer för dina känslor, då måste du lära känna dig själv bättre. Du måste lära dig att stå det onda emot.

Du måste lära dig att vara snäll mot dig själv så att du inte senare låter din frustration gå ut över andra. Den som drabbas av dina känslostormar är inte hjälpt av att du skyller på jobbet, eller relationer, eller räkningar. Men framförallt är du inte hjälpt av det själv. För din själ vill inte vara en liten lort. Det finns som en viskning i ditt huvud: "Jag kan inte stå för allt jag gör. Jag måste gömma mig." Själen vill inte leva en lögn.

Vet då, att du kan bli det bästa. En människa som respekterar, ja till och med beundrar sig själv.


Om författaren

Författare:
David Berg

Om artikeln

Publicerad: 03 jun 2005 14:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: