sourze.se
Artikelbild

Sexköpare välkomna att jobba i Högsta Domstolen

"Att Justitierådet Leif Thorsson fått behålla jobbet som en av landets högsta domare efter att han gjort sig skyldig till brott mot lagen om sexköp är inte bara en skandal - det är rena bevis på hur makthavarna i detta land skyddar varandra."

Nu får ni säga vad f-n ni vill! Ni får kalla mig för argsint, sur, bitter - vadsomhelst, men jag tänker ändå skriva min mening! Att Justitierådet Leif Thorsson fått behålla jobbet som en av landets högsta domare efter att han gjort sig skyldig till brott mot lagen om sexköp är inte bara en skandal - det är rena bevis på hur makthavarna i detta land skyddar varandra. Det är en känd sak att Justitiekanslern som i dag beslutade att Thorsson skulle få behålla jobbet, är "polare" med de flesta justitieråden. De käkar middag tillsammans, dricker vin tillsammans i Operabaren och umgås som kompisar. Undra på att JK inte vill skada sin kompis! Men vänta ska ni få se, enligt vad jag erfar håller en av kvällsblaskorna just nu i skrivandets stund att gräva i saken och jag hoppas verkligen att vi får se en rejäl häxprocess ty det är bara ett medialt drev som nu kan få Thorsson att avgå. Och han måste avgå om vi arma medborgare ska kunna ha förtroende för vår högsta juridiska instans.

Tacka fan för att jag är arg och jag hoppas att min förbannelse sprutar ut igenom raderna av denna artikeln. Ni borde också vara arga. Om inte ska jag påminna er om vad saken handlar om: Här har vi ett justitieråd som sitter i Högsta Domstolen och bestämmer över tolkningen av våra lagar på dagtid och på kvällstid sitter han. eller kanske jag bör säga satt han, vid sin dator hemma och raggade upp unga killar vars rövar han ville stoppa in sin feta snopp i mot betalning. Ursäkta min råhet, men jag känner att jag måste skriva så här för att alla ska fatta. Vad är det för unga killar han har stoppat sin snopp i? Är det junkies, kriminella eller bara unga grabbar som behöver pengar för att leva? Hursomhelst så har Thorsson erkänt att han gjort detta, och trots det inser inte karln att han bör avgå för rikets och rättsväsendets bästa. Att han inte inser själv att han är förbrukad är i sig bevis på att karln inte kan vara riktigt frisk!

Massmedierna har ett stort ansvar här också. Jag har inte sett några drev mot detta justitieråd, bara ganska rakt av rapportering. Om det hade handlat om en stor folkkär skådis eller motsvarande person hade tidningarna dragit i väg med saken för länge sedan. Men när det gäller rättsväsendet tycks det finnas ett slags "Det-där-vore-inte-politiskt-korrekt-att-skriva-om" mentalitet på redaktionerna. Men mina säkra källor säger att ett drev är på gång. Jag brukar inte förespråka drev, men i det här fallet tycks det inte finnas något alternativ för att tvinga ut denne numera kriminellbelastade domare ur vår Högsta Domstol.

Sedan är det en annan sak. Svenska folket, ni är så förbannad passiva att ni inte TÖRS reagera på sådana här saker. Om det hade hänt i Italien eller Frankrike hade man sett demonstrationer på gatorna. Om Thorsson blir kvar och om han dömer fel, vilket jag inte hävdar han kommer att göra, men jag säger "om" han dömer fel - då är det lika mycket svenska folkets fel för att ni inte har reagerat.

Bort med karln säger jag - omedelbums!

Bild från Högsta Domstolens hemsida


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 25 maj 2005 22:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: