sourze.se

"En ung kvinna kan inte få hjärtfel"

Jag sökte akuten för allergi, men fick istället en hjärtsjukdom. Läkaren satte in intravenöst adrenalin, stresshormon, så det kändes som hjärtat skulle sprängas.

Låt mig få uppleva denna Våren!

Jag - en kvinna på 31 år, som varit sängliggande i fem år i svåra smärtor av njur-och äggstocksinflammation, skulle äntligen efter mycket kämpande få titthålsoperation, men en vecka innan drabbades jag av allergi och sökte akuten. En ung AT-läkare som knappt kunde svenska framkallade istället hjärtfel på mig! Hon satte in intravenöst adrenalin direkt i en ven så det kändes som hjärtat skulle sprängas och jag fick sprängande smärta ut i armen. Jag skrek att hon skulle sluta och sköterskan sa att hjärtat slog i 200 men hon bara vek sig dubbel av skratt och sa att "jag var ung frisk kvinna, hade du varit gammal hade jag inte vågat." Jag försökte förklara att jag är mycket svag av sjukdom och försökte senare påtala för överläkaren att adrenalinet gjort så jag hade svår krampande smärta i bröstet, hjärtat och ut i armen, han bara fnös åt mig och gick. På utskrivnings journalen står det att jag hade hög hjärtrytm och värk ut i armen.

Jag har sökt på olika håll, men läkarna lyssnar inte ens med stetoskop på den snabba hjärtrytmen utan jag blir bara utskrattad, klappad på huvudet och nonchalerad som ung kvinna!

Har nu fått Inderal för hjärtat av hjärtläkare, men bara svag dos som inte hjälpt, han erkände att adrenalinet påfrestat hjärtat men menar att unga kvinnor inte får hjärtproblem. Han hade "aldrig hört talas om under sin 30-åriga läkarbana att någon hade fått det". Trots att det nu varit aktuellt i media att unga idrottare har dött i hjärtfel! Hade en medelålders man blivit behandlad på detta sätt? Ligga hemma i svåra bröstsmärtor med kramp i bröstet, hjärtat och sprängande smärta ut i vänster arm samt illamående och svår yrsel! Är bara hänvisad till en långtids-Ekg-test om tre månader!?

Vi tjejer uppmanas "inte ta någon skit"! Men vem vågar stå upp för vår sak?


Om författaren

Författare:
Linda Garbén

Om artikeln

Publicerad: 25 apr 2005 16:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: