sourze.se

Vi är alla potentiella mutanter

"När jag senare omsatte människan i bakteriens plats insåg jag till min förskräckelse att vi människor idag sannolikt är mindre intelligenta än vi någonsin varit tidigare."

En tanke som förföljde mig började med att jag insåg att min begåvning inte egentligen var något att skryta med. Detta fick mig att iscensätta ett bakterieangrepp, där först enstaka intelligenta bakterier drog om kring och försökte slå rot. Snart blev bakterierna flera och till sist var allt bara bakterier. Då frågade jag mig om bakterierna i slutet av bakterieutvecklingen sannolikt skulle vara lika intelligenta, intelligentare eller kanske tom mindre intelligenta.

Det fick mig att dra slutsatsen att sannolikt skulle bakterierna i det senare skedet av utvecklingen inte behöva tänka på så mycket annat än att reproducera sig och sen dö.

När jag senare omsatte människan i bakteriens plats insåg jag till min förskräckelse att vi människor idag sannolikt är mindre intelligenta än vi någonsin varit. Jag började genast att ifrågasätta detta, då allt jag fått lära mig i skolan och arbetslivet samt TV, radion och annan media försökt att påvisa motsatsen. Jag frågade mig hur detta kunde vara och vad att göra i en sån situation som vi alltså befinner oss i. Det var då talet om fågelinfluensan och dess möjlighet att mutera och därmed smitta från människa till människa, vilket den ännu inte gör, återigen gjorde sig påmint.

Hursomhelst så slog det mig att om människan kunde mutera så kanske skulle inte bakterieangreppet människan göra slut på sin värd. Det var här jag insåg att vi alla var potentiella mutanter och att endast mutanten överlever. Det skulle betyda att vi alla egentligen vet hur en mutant tänker eftersom vi faktiskt alla är mutanten, även om inte alla av oss överlever.

Det som plågade mig länge var hur detta kunde gått till egentligen, människans otroliga utveckling från liten bakterie till fulldresserad Homo Sapiens Intelligentus, i kostym och högklackat, som vi alla fått itutade oss från barnsben i skolan och via dessa finna vetenskapliga program på TV etc. Vad jag kom fram till i all enkelhet var att vårt språk är det som fördummar oss. Detta slog mig efter att det gamla ordspråket, en bild säger mer än tusen ord, legat och fladdrat bakom örat, och som jag också ansåg stämma. Det fick mig direkt att inse att djuren är mer intelligenta än oss eftersom dom pratar väldigt lite om något alls. Det fick mig dessutom att inse att vi befinner oss i en mycket Allvarlig situation, där det faktiskt gäller att mutera om vi vill överleva. Och detta gäller var och en av oss, personligen.

Sveriges statsminister kommer knappast utlysa en dags Mutering för alla, då förlorar han jobbet och jobben kan vi aldrig antasta, jobb till alla! Men Mutanten bryr sig inte om jobb, det är den gamla Homo Sapiens som bryr sig om det. Mutanten bryr sig endast om att överleva, jobb finns inte med i proriteringen, kanske är det därför vissa verkligen hatar att jobba, det kanske är det rätta om man verkligen vill överleva, eftersom om man tittar på tex Sveriges historia så är det detta arbetande inom industrin och ord som välfärdssamhälle som glupskt vräkt sig bland jordens såkallade naturtillgångar. Snacket om jobben är en avledningsmanöver till det sämre från ett redan dåligt utgångsläge. Jag kräver här återigen att planetens hälsa tar över dagordningarna.

Wangarii Maathai som vann Nobels Fredspris nu 2004 efterlös, under samtalet vid prisutdelningen i Oslo, dessutom en förändring av medvetandet hos den individuella människan världen över. Och slår man ihop min något löjliga iakttagelse med hennes uttalande så får man en människa som alltså faktiskt ändrar sig själv och inte längre går i de stigar som samhället kavlat ut. Vad ska man då göra?
T ex så ska man i första hand deaktivera sig, så man inte längre är med i bakterieangreppet, utan istället blir en lugn fin bakterie som muterat in i en variant som bryr sig om sin planet och sina medmänniskor som om det vore mutanten själv. För i slutet är det bara mutanten, och i det läget kommer krig inte att existera.

Mutanten är alltså antagligen till sist en överlevande planet med människor som lever i fred och som tar hand om varandra och ser upp till djuren och vårdar sin omgivning, som om allt vore en del av sig själv. En ganska rimlig tanke och något man alltid haft i bakhuvudet.

Tyvärr blir min slutledning av detta att all utveckling som inte i första hand ser till planetens hälsa bör läggas ned imorgon. För denna så kallade utveckling blir istället för utveckling, ett bakterieangrepp, en tidsinställd bomb, eftersom Homo Sapiens ledsamt nog inte längre går att lita på.
Detta är tyvärr inget att skämta om, vi kan inte längre låna av framtiden eller skjuta på problemen. Det går idag att räkna antal döda barn per dag, precis vart Homo Sapiens industri har fört oss. Vilka föräldrar förtjänar respekt av sina barn när dom lämnar efter sig dessa förutsättningar? Ok, det går att respektera Homo Sapiens krigus som ett led fram till Homo Sapiens MUTANT. Homo Sapiens Mutera idag!


Om författaren

Författare:
Roger Petersson

Om artikeln

Publicerad: 18 apr 2005 12:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: