sourze.se

Köpa bil

Läser annonser, y-loppor och söndagsbörsar. Fynden travade på varandra i dubbla spaltbredder. Fint skick går bra, besiktad och klar, bra pris vid snabb affär och måste ses.

Övergår till nätet, wwwbytbilnupunktcom, och hjälp mig herre gud, finns det så många olika bilar och massa körda mil och blir man inte lurad i vilket fall som helst. I raden av VW Audi MB och Volvo på längden och tvären står den, Polo kombicupé -90 års modell, den vill jag ha, inget att gå på, en känsla bara.

Åker till en kille i Kramfors. På gårdsplanen kryper kylan in i märgen, nattens kyla har gjort gårdagens fukt till rimfrosttäcke för hela Kramfors med omnejd inklusive Polon till salu. Provkör iskall plåtlåda. Bromsen tar strax ovanför golvmattan, handbroms frågetecken, kliver ur. Vad gör jag här och visst låter det som det som det läcker i avgasröret mitt under? Killen ser ut som "vet ingenting". Kör en sväng till. Lika lite broms. Högtalarna låter bra, fulla kombikupéskuffen med två gånger 600w , en förstärkare på det där så ska ni få se på...

Vill härifrån fortast möjligt. Svårt det här med att köpa bil. "Joo", säger han killen, från Finland. Jag måste känna efter lite. "Joo", igen. Ringer senare i så fall och kastar mig i bilen och åker iväg. Varför skulle jag betala 17 000 kronor för två högtalare. Kaffe - måste ha kaffe. Kan man få det i Kramfors? Jo då, och semla, 14,90 st, men finns det inga andra som säljer begagnade bilar här och då svischar Mohlins motor o begagnade bilar förbi. Åker tillbaka. Hej och har ni bara nya fina dyra bilar här och skratt och vad vill du ha, en gamm-bil, och mera skratt och jag har bara en och den står där ute och det blir nog 12 500 för den i alla fall och går väl ut och tittar och där står den och har visst bara liksom väntat på att jag skulle komma förbi.

Framhjulsdriven fyradörrars dragkroksutrustad och elhissar och centrallåsknappar och 5växlad 2,0 motor, vinröd/oxblodsmetallic och gubben som haft den har varit så noga med att lämna in den på service varje år och inte en smutsfläck i motorutrymmet och nybesiktad och klar och lysen inne på dörrarna, slår till, ingenting att fundera på, en bilförälskelse har uppstått. Struntar i semlan. Det här fordrar pizza, åker glad hem och väntar på att få fara till Kramfors igen och hämta hem min nya gamla bil. Min Nissan Bluebird, skulle bara fixas till lite först, OSO står det på registreringsskylten.

Detta är ett bidrag till Sourze Författarskola.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 27 mar 2005 13:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: