sourze.se
Artikelbild

För Guds skull somalier, sluta döda varandra!

"Jag känner en stor hopplöshet. Hopplöshet över något att kalla hem. Hopplöshet över ett bra liv och en framtid för mitt folk. Somalia, ett paradis i fel händer?"

Det finns tillfällen då man verkligen vill skriva något, men man vet inte var man ska börja. Jag har floder av känslor som jag kort vill sammanfatta här nedan:

Jag känner en stor hopplöshet. Hopplöshet över något att kalla hem. Hopplöshet över ett bra liv och en framtid för mitt folk. Somalia, ett paradis i fel händer? Finns det något hopp? Kanske svårt, men möjligt. Det finns stora hinder som kan bryta ner den starkaste själen. Dessa hinder är vi själva. Internt sabotage. kod: Somalier Hatar vi oss själva så mycket? Eller har vi blivit galna? Vem väljer det onda framför det goda? Kan vi sluta att blunda och se med vakna ögon någongång?

Fakta om katastrofala följder:
Det otänktbara som inträffat, barn med vapen som skjuter allt och alla. De begriper inte, men skjuter ändå för att döda. Vem bär ansvaret för detta? En vanlig dag i Mogadisho. Ett skott i huvudet, given och tagen utan några andledningar. Ett lik på gatan inte väcker någon uppmärksamhet.

FÖR GUDS SKULL SOMALIER, SLUTA DÖDA VARANDRA!


Om författaren

Författare:
Farhiya Ahmed Nur

Om artikeln

Publicerad: 27 mar 2005 13:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: