sourze.se
Artikelbild

Mobilers radiovågor inget hälsoproblem

"Den samlade vetenskapen ger inte stöd för att radiovågor ger upphov till hälsopåverkan då gällande gränsvärden tillämpas."

Frågan om radiovågors eventuella hälsopåverkan förekommer i media och Ericsson följer detta med intresse och vi svarar på frågor och tillhandahåller information på detta område. Ericssons policy är dock att inte kommentera enstaka debattörer eller studier. För eventuella kommentarer på detta område i Sverige hänvisar vi till MobilTeleBranchen Länk: mtb.se som är den svenska branchorganisationen.

Ericsson följer rekommendationer från WHO och de riklinjer och gränsvärden som tillämpas för exponering av radiovågor. De produkter och mobiltelefoner som säljs av Ericsson respektive Sony Ericsson har en exponering av radiovågor som med god marginal ligger under gällande gränsvärden.

Omfattande forskning har bedrivits under många år på detta område. Den samlade vetenskapen ger inte stöd för att radiovågor ger upphov till hälsopåverkan då gällande gränsvärden tillämpas. Ericsson utför inte forskning i egen regi utan bidrar till att finansiera oberoende forskning på området.


Om författaren

Författare:
Peter Olofsson

Om artikeln

Publicerad: 18 mar 2005 10:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: