sourze.se
Artikelbild

Feminism har inget med sexmålsdomar att göra

Allt tyder på att hovrätten gjorde rätt i sina bedömningar av de aktuella sexfallen som orsakat folkstorm.

Troligtvis har de flesta som sprider hat och ilska över "friande" sexdomar i hovrätten inte ens varit på en rättegång eller på annat sätt tagit reda på vad som sker där. Den som har suttit med vet att rätten gör en mycket noggrann bedöming och vänder och vrider på en massa olika saker. Folk skulle känna sig tryggare om de satte sig i systemet och ersatte sin indignation med kunskap.

Som rekordung 22år fick jag förtroendet att vara nämndeman först i tingsrätt och sedan i hovrätt. Jag har dömt i hundratals brottsmål. Här kommer ett meddelande till alla de som oreflekterat sprider indignation över "friande" domar i sexualmål och likande.
1. Blodtörsten hämmas betydligt om det är du själv som ska ta ansvar för domen istället för att "någon annan borde ta i med hårdhandskarna"
2. Man ska dömma efter lagen, inte efter några vitsiga skribenters ilska i tidningarna.
3. Ingenting är så enkelt som man kan tro. Fakta och händelser är alltid mer komplicerade än löpsedlarnas budskap.
4. Feminism, liberalism, kommunism och andra ismer har inget med domen att göra och det är bra. Tänk dig själv att stå åtalad och ska bli dömd inte för dina gärningar utan efter domarnas privata ideologiska övertygelser.
5. Ni som är intresserade, anmäl er till ett parti och berätta att ni kan tänka er att bli nämndemän. En mycket stor majoritet av nämndemännen är äldre.


Om författaren

Författare:
Henrik Persson

Om artikeln

Publicerad: 24 feb 2005 18:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: