sourze.se

Melodifestivalen - dagboken 20 februari

"Jag bryr mig inte om Sanne Salomonsen är häftig och populär i Sverige. Hennes låt var en riktigt jävla skitlåt punkt slut och den har inte en chans i Globen!"

Andra delfinalen som gick igår kväll i Linköping kan summeras ungefär som Expressens Anders Nunstedt gjorde för några dagar sedan. Han skrev att det var den svagaste starfält i modern tid. Jag bryr mig inte om Sanne Salomonsen är häftig och populär i Sverige. Hennes låt var en riktigt jävla skitlåt punkt slut och den har inte en chans i Globen! Och det kan vi tacka gudarna för. Ni får ursäkta min stenhårda lojalitet mot det svenska blågula fosterlandet, men den absolut sista jag vill se representera Sverige i Eurovision Song Contest är en gammal utsliten dansk rockkärring som ständigt ser bakis ut! Det fanns flera skitlåtar i Linköping. Camilla Brinks "Jenny" var en av dem som inte ens förtjänar kommentar, förutom att säga att Camilla själv gjorde en hyfsat framträdande. Synd för henne att låten inte höll måttet. En annan riktigt skitlåt var Arja Saijonmaas "Vad du än trodde så trodde du fel". Jo det gjorde faktiskt jag - jag trodde fel! Jag hade tippat att Arja skulle gå vidare, men det gjorde jag därför att jag var dum nog att inbilla mig att Bert Karlsson inte skulle låta henne tävla utan att låten var en vinnarlåt. Min gamle polare håller uppenbarligen på att tappa stinget! I min förra krönika skrev jag dessutom att tanten Arja har tackat livet tillräckligt mycket men nu kan hon tacka för kaffet och ta Finlandsbåten hem för henne kommer vi att slippa se i melodifestivalen igen.

Gruppen Avalons "Big Up Find the treasure" var faktiskt ganska bra, men en sådan låt kan knappast vinna Eurovision Song Contest. Det borde juryn som valde låtarna från början ha förstått. Men det är en låt som är i tiden, även om den inte passar in i festivalsammanhang. Josefin Nilsson var för mig kvällens stora besvikelse. Jag som var helsäker på att hon skulle gå vidare blev lite halvchockad när jag hörde låten. Upphovsmännen , det äkta paret Tommy Lydell och Lotta Ahlin Ja hon är lillsyrran till Tina från SVTs "Så ska det låta" är ju bland Sveriges duktigaste låtskrivare och som bla.a gav oss Alcazars stora hit "I am not a sinner nor a saint". Dessutom producerade Tommy mitt lettiska bidrag som tävlar i nästa veckas finalomgång i Lettland. Josefin Nilsson är snygg, har charm och utstrålning och brukar annars sjunga som en gudinna, men ärligt talat tyckte ni inte att hon lät fördjävligt i första raderna där hon sjöng så lågt. Det var först när hon kom till refrängen att hennes röst kom till sin rätta? Det var den sämsta början på en låt jag hört hittills i årets Melodifestival. Dessutom är det ute med ballader i festivalen numera vilket får mig att undra varför Cameron med sin helt fantastiska "Roma" inte gick vidare utan bara fick en andra chans? Låten var annorlunda och jag tippar att den kan bli en svart häst i andra chansens tävling. Killen var fräsch och hela grejen var cool. Den låten hade varit en bättre kandidat i Globen än Sanne Salomonsens skitlåt.

Att Sanne Nielsen och Fredrik Kempe gick vidare var en självklar sak. Låten är en bra schlager och de gjorde en kanon framträdande. Dock kan min kompis upphovsmannen Bobby Ljunggren knappast vinna finalen med denna låt när han har sin bästa låt med Shirley Clamp också i Globen! Jag fattar inte en sak: varför allt rabalder om Sanna Nielsens bröst? Det var hennes "röst" som vann poängen. Jag fattar heller inte varför svenska journalister är så förbannad fixerade vid tjejers bröst. Låt bli Sanne - hon är inte någon Big Brother Linda typ utan hon ör en riktigt sångerska!

Och nu kommer jag till den som jag hade velat se som vinnare, nämligen Bodies Without Organs och deras "Gone". Senast skrev jag hur populär Alexander Bard är i Östeuropa, och jag kan säga nu att om "Gone" som är en mycket typisk Europoplåt med en touch av Pet Shop Boys feeling hade vunnit i Linköping och vunnit igen i Globen och därmed representerat Sverige i finalen i Kiev är det sannolikt att Sverige hade vunnit Eurovision Song Contest 2005! Jag är banne mej nästan tvärsäker på att östländerna hade gett oss var sina 12 poäng för den låten och kom ihåg att de är många länder vilket hade betytt många röster.

Jamen... det var ett svagt startfält, men jag måste ändå säga att producenten Thomas Hall förtjänar en hel del beröm för att ha gjort ett jävligt bra TV program av så många dåliga låtar! Svenne och Lotta är världens trevligaste par, men jag undrar om de inte bör lägga av nu när de börjar se lite trötta ut? Pausunderhållningen var ingen direkt hit. Varför sjöng inte Bröderna Olsen den låten som vi alla ville egentligen höra nämligen "Fly on the wings of love"? Men det absolut sämsta med hela programmet var faktiskt programledarna Henrik Schyffert och Erik Haag. Haag misslyckades i sina försök att bli rolig. Han var nervös och hade inte alls den avslappnade och coola framtoning som vi såg hos Shan Acti i förra veckas tävling och Schyffert ska vi inte snacka om! Vem f-n ville se karlns arsle i TV rutan? Det var patetiskt och han var inte ett dugg rolig - snarare pinsamt. Hoppas att nästa veckas programledare blir bättre. På tal om nästa vecka kan jag tala om att nästa lördag är för mig en mycket speciell kväll då två av mina svenska originalbidrag tävlar i finalerna på andra sidan Östersjön, en i Lettland och en i Litauen. Frågan är om jag hinner se den svenska delfinalen nästa vecka? Antingen firar jag med dyr litauisk skumpa eller också gråter jag med billig rysk vodka! Det återstår att se.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 20 feb 2005 10:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: