sourze.se
Artikelbild

Därför är det bra med hat

För hade vi inte hatat hade vi fortfarande inte haft rösträtt.

Det finns en massa idioter där ute. Som tror att de svenska kvinnorna är fria Som tycker att de svenska kvinnorna inte ska gnälla så mycket nu när dom har fått så mycket av de svenska männen och som tycker att de svenska kvinnorna ska nöja sig för att det finns andra som har det värre. Som flitigt använder ordet "elitfeminist". Som är så jävla skitnöjda att de har lärt sig det här ordet så att de kan ge sig in i debatten. Som ser sin gyllene chans att spotta på jämställdhetskampen och vara politiskt korrekta ändå.
Som tycker att Popova har rätt. Som pratar om saker de inte förstår. Män och kvinnor som får mig att hata. Och det är jag tacksam för.

Twiggy Pop säger att "om inte din farfars far hade hatat statarsystemet hade du plockat potatis åt greve von Röv idag" Och att därför är det bra med hat. Hade inte Sufragetterna i England hatat det faktum att de bara för att de var födda till kvinnor inte fick rösta, hade vi fortfarande stått under manligt förmyndarskap och varit livegna hos vår make, vår far eller våra bröder tills den dagen vi dör.

Därför kan jag känna mig tacksam när idioterna därute lanserar en tuttopererad utvikningsbrud som den nya feminismens ansikte, härligt kaxig men ändå foglig och mjuk som ett lamm, lydigt rapandes de idiotier manssamhället kört ner i halsen på henne. Att uppror mot härskartekniker och kamp för jämlikhet mellan könen och ett rättvist bemötande i alla lägen, är osexiga och okvinnliga. Att feminism handlar om att vara fräck som fan och ha vassa armbågar. Att feminism som så kallade Elitfeminister förespråkar handlar om att män ska kastreras och att ingen ska få raka sig under armarna. Som försöker tämja feminismen i en av normer kuvad kropp och göra den ofarlig och tandlös i en kropp kuvad av normer. Om en som Carolina Gynning utropar sig till feminist, då kan väl alla vara feminister utan att behöva göra avkall på någonting eller förändra oss minsta lilla gnutta. Och ändå vara politiskt korrekta.

Jag tackar er återigen när såna som Malin Michea på den här webbsidan skriver artiklar till den stackars kuvade mannens ära. Dagens pojkar som nu, åh de stackarna, måste lida såsom kvinnor gjort i alla tider, som även dom mer och mer rutas in i monstruösa skönhetsideal och som ibland, ibland blir våldtagna.

"Titta jag fick också ett blåmärke", säger han som trillade av cykeln av vinddraget från den karavan av långtradare som nyss körde över ett tusental kvinnor.

Jag tackar alla dom som spyr galla över de kvinnor som tar plats i media, som tar sig makt på sina villkor. Jag tackar alla er som kallar dessa kvinnor för hysteriska överspända gaphalsar. Alla ni som får totalt spel när Schyman säger att kampen för jämlikhet är som kampen mot apartheid. Alla ni som vägrar anstränga er, som bjäbbigt försvarar er vidriga lättja med orden "jag har ju inte gjort något" och för vilka Schymans hela gestalt är ett våldsamt slag i ansiktet för att hon representerar och säger rakt ut vad ni är så jävla skiträdda för. Att behöva ta ansvar att behöva böja era översträckta nackar. Er tackar jag. Jag tackar er för att ni kallar henne hysterisk, maktkåt och extrem för det kallades med alla största sannolikhet Sufragetterna också, "hysteriska", men dom vann ändå. Det var klassat som sjukdom på artonhundratalet vet ni, Hysteri. Liksom homosexualitet. Och Louis Armstrong liknades vid en primat vid sitt första Sverigebesök. Och liksom alla idioter förr om åren har skapat hat och krig och plats för förändring genom sin inskränkthet så vet jag att så även kommer bli fallet med er.

Det är såna som ni som skapar sånt hat som Twiggy sjunger om och vid min söte Jesus vad jag tackar er, för förhoppningsvis kommer den här ilskan som hotar att kväva mig när jag läser era förblindade små inlägg och utrop ge mig kraft och mod att orka kämpa resten av mitt liv. För min skull och för hela världens kvinnors skull. Jag skriver hela världen för att ni inte annars förstår hur kampen för jämlikhet är något globalt som måste ske samtidigt överallt och på alla plan. För att ni inte kan förstå hur vår frihet har något med friheten för fängslade burhoror i Thailand att göra.

Jag tackar er som tycker att vi ska nöja oss med en långsam utveckling i småsmå steg. Vi tänker aldrig nöja oss med de villkor ni dikterar för oss.

Jag tackar alla er kvinnor som sitter i feta vita gubbars knän och likt Carolina hickar upp vad de lärt er att säga och får en klapp på kinden till tack. Alla ni kvinnor som tror att för att vinna måste ni spela enligt männens lag och med deras regler. Och på detta vis dömer era döttrar och dotterdöttrar att även dom leva i ett patriarkatiskt förtryck. Tanken på era döttrar och dotterdöttrars orättvisa lott när mitt hat till svindlande djup.

Jag tackar alla er män som vill fortsätta härska över planeten. Jag tackar er för er hjärndödhet för jag hatar den och mitt hat ska driva framåt likt en hård obeveklig spjutspets och göra mig och alla mina systrar fria och er hjärndödhet kommer bli ert fall.

Hur lång tid tog det att avskaffa statarsamhället och hur lång tid kommer det ta att avskaffa patriarkatet? Vi har en sån lång väg att vandra alla vi kvinnor jorden runt men tack vare er sanslösa fräckhet och oförskämdhet kommer vi ur ilskan och indignationen alltid finna bränsle att fortsätta. Burhoror som medelklassfeminister. Ni har mage att tycka att vi ska nöja oss med de bitar ni slänger åt oss från ert överdådiga frihetsbord. Jag kommer inte att nöja mig och inte heller de tusen och åter tusen kvinnor som står vid min sida. Vänta bara gubbjävlar om inte vi kastar ut er så gör efterkommande generationer det. Och det är vårat hat som kommer göra det verkligt. Därför är det så bra med hat. Tänk på det nästa gång ni kallar oss hatiska. Men ni behöver inte oroa er alla Susanna Popova-brudar därute. We wont hold it against u när befrielsen är här, att ni satt i feta gubbars knä och lät er kelas med samtidigt som dom satte ner sina stora skosulor över dem som kämpade ensamma.

För sådan är den sanna feminismen.

Det finns idioter där ute. Ni är idioterna och jag hatar er för er inskränkthet. Och mitt hat kommer att ge mig kraft att fortsätta kämpa för att få er att förstå. Så att ni kanske en dag tänker om.


Om författaren

Författare:
Emma Färnström

Om artikeln

Publicerad: 10 feb 2005 21:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: