sourze.se

Marita Ulvskogs trygga Sverige!

Marita Ulvskog uttalar sig i media om att hon kräver lika effektiv trygghet från Sverige, för sig och sin dotter, oavsett om de skulle vara utomlands. Tänk om min mamma och jag hade fått uppleva det.

Jag har legat svårt sjuk i njurbäcksinflammation i 5 år utan att få vård i Sverige! Följer mamma med mig som ett stöd för att få vård skriker läkarna spott och spe efter oss, glåpord som "kycklingmamma".

Min mamma har fått assistera som sjuksköterska i 5 år nu, dag som natt, jag ligger i svåra smärtor och tynar bort framför ögonen på henne. Vi trodde att vi den här julen äntligen skulle få fira jul och nyår som vanliga människor men bara lidanden och total tystnad från sjukvården! Hörde på radion om en av de drabbade som var utom sig av förtvivlan över att inte få stanna på Bangkok Hospital för fortsatt utomordentlig vård, svenska regeringen tvingar hem honom!

Min familj har också drabbats av en katastrof, jag vägras vård här hemma! Jag har remiss till njurklinik sedan flera år tillbaks men nekas komma, bara tystnad. Fick en ny inflammation i underlivet vid nytt gynekologbesök i November och när jag i min enfald åkte till akuten för detta skrek läkaren åt mig att jag inte var sjuk för det hade en kollega sagt för 5 år sedan till honom, en läkare som blandar ihop min nya sjukdom med en gammal nack-skada. läs min artikel, "Jag - en marginaliserad 29-åring" Så nu är jag sängliggande i dubbla inflammationer, både svåra smärtor i njure och underliv.

Så aningslöst att tro att Sverige är den ultimata tryggheten på Jorden! Det enda läkarna är intresserade av är om jag har utbildning och är gift! Hur ska jag kunna det när jag inte får vård. Måste man ha fin utbildning och vara en gift medelsvensson för att få bra bemötande i Svenska sjukvården? Svar ja, efter fem års kämpande har jag insett det. Så, Marita Ulvskog kräver min mamma och jag för mycket?


Om författaren

Författare:
Linda Garbén

Om artikeln

Publicerad: 15 jan 2005 22:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: