sourze.se

Lär dig internetspråk på 30 dagar

Vill du bli kultiverad genom att lära dig framtidens språk? I sånafall är den här artikeln första steget mot att nå ditt mål.

Låt oss inse faktum. Internet har funnits väldigt jävla länge och kommer inte försvinna. Internet är en del av vår vardag och är på sätt och vis vårt livs centrum. Jesus Kristus, Muhammed, Buddha och karl Marx får ursäkta men Internet är mänsklighetens nya Gud. Internet hade mer att erbjuda. Ni har förlorat, Internet vann. Men det vi måste förstå vid sidan av detta är att Internet har utvecklat ett eget språk tack vare alla de slöa datanördar som faktiskt dominerar internet. Detta språk är framtidens språk och alla som vill anpassa sig efter vårt moderna samhälle bör lära sig språket. Därför erbjuder jag er denna korta introduktion i internetspråkets underbara värld.

Det första steget är att göra ditt språk så simpelt och grammatiskt inkorrekt som möjligt. Detta går ut på att du förkortar absolut alla ordäven de mest korta och simpla orden till den grad att dem blir helt oigenkännliga och obegripliga. Exempel:
"Skratt" blir "LOL"
"Okej" blir "K"
"Ja" blir "Y"
"Kommunfullmäktige" blir "LP"
"Zebrahäst" blir "CP"
osv

En konsekvens av denna inställning i internetspråket är användandet av den sk smileyn. Vi vet alla innebörden av smileys. En smiley med en glad mun är en glad smiley, en smiley med en sur mun är en sur smiley, en smiley med en tom blick är en psykotisk och lite småkåt smiley osv. Vad folk inte förstår är vad smileys i sig är till för. Smileys är till för att göra konversationer så opersonliga som möjligt så du slipper komma på någonting intressant eller givande att säga. Låt oss ge exempel på saken genom att först visa vad en person med okunskap i smileyspråket skulle säga.

"Annan person:
- Åh du, jag är så deprimerad. Min moster, råkade svälja en spik och har dött. Min morsa söp nyligen ihjäl sig och min pappa är ett nervvrak. Jag orkar inte leva längre. Funderar på att ta livet av mig.
Person med okunskap i smileyspråket:"
- Du ska inte ta livet av dig. Du är älskad och det finns mycket hopp för dig. Jag ber dig att skaffa hjälp. Ta min hand så kan vi nå en bättre värld tillsammans. Jag lovar att vi klarar oss tillsammans."

Den här jävla idioten har ju inte alls förstått poängen med smileys och internetspråk. Istället ska han anstränga sig så jävla mycket för att visa den andra personen att han bryr sig. Hjärtskärande säger vissa. Obekvämt och helt jävla puckat säger jag. Se nu istället hur en person med kunskap i smileyspråket ordnar situationen.

"Annan person:
- Åh du, jag är så deprimerad. Min moster, råkade svälja en spik och har dött. Min morsa söp nyligen ihjäl sig och min pappa är ett nervvrak. Jag orkar inte leva längre. Funderar på att ta livet av mig.
Person med kunskap i smileyspråket:
- *ledsen smiley*

Detta är ett perfekt sätt att visa personen att du bryr dig. Du behöver inte babbla på som inne helvete vilket är så himla jävla obekvämt. Visst kan det anses mer personligt att prata med personen på vanligt vis, men varför ska man göra det i ett modernt samhälle med internetspråk och allt. Man måste anpassa sig efter tidsandan. Om 20 år kommer förmodligen alla prata i smileys. Det kan bli svårt att tänka sig hur en person som inte förstår internetspråk ska klara sig i ett sånt samhälle. Det bästa är om du anpassar dig direkt i enlighet med tidsandan. Så om någon skickar ett långt personligt brev till dig så räcker det om du svarar med en stor teckning på en glad gubbe.


Om författaren

Författare:
Felix Yngvelli

Om artikeln

Publicerad: 31 dec 2004 00:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: