sourze.se

Individen skapar sin egen olycka!

Det är mycket gnäll och rädsla för droger. Men, förstår inte folk att det är individen som ställer till det?!

"Knark är farligt, man blir beroende och elak - och stackars familjen sen!" Har du hört det förut? Jag vet att jag gjort det. Jag vill påvisa att det inte är droger i sig som gör människor elaka, till brottslingar och en allmän samhällsplåga. Jag har själv använt droger sedan ca 11 år tillbaka; började som alla med alkohol men märkte rätt snabbt att det fanns betydligt bättre medel att berusa sig med och i vissa fall, mindre skadliga. Under denna 11-års period har jag mer eller mindre konstant använt Cannabis i olika former, har haft mina perioder med Heroin som jag håller med om att det är farligt och beroendeframkallande och alla borde hålla sig ifrån det, Amfetamin, Ecstasy, LSD, Flödder av olika slag - you name it!

Så vad har detta gjort med mitt liv? Jag har alltid "skött mig", som det så vackert heter: pluggade på högskola/universitet i flera år efter gymnasiet, började sedan jobba och har idag en bra anställning och jobbar jämsides med mina "drogfria" fast de dricker naturligtvis arbetskamrater. Jag lever ett helt "normalt" liv förutom min avskyvärda hemlighet - jag är en knarkare åh, vad jag älskar det ordet!

Min familj är mest upprörd över att jag gör något som är förbjudet, olagligt, som kan leda till åtal och påföljder. Det har också hänt mig, t ex blev jag av med mitt körkort ! för att jag blev ertappad med 5 g hasch. Nej, jag satt inte i bilen vid tillfället, ägde inte heller någon bil vid tillfället, men körkortet tog de? Varför... ingen aning - antar att knarkare ska bestraffas så mycket som möjligt. Om inte den här lagen hade funnits hade inte min familj behövt lida.

Det är inte drogerna som är dåliga, det är människor som är dåliga eller bra. Alla är ju individer och tyvärr söker sig många idioter till droger andra än alkohol alltså och de blir naturligtvis inte bättre för att de pundar. Men inget säger att de blir sämre heller! Att brukare måste begå brott är ju också beroende på vem man är och hur man "lägger upp" sitt drogbruk. Själv har jag aldrig ägnat mig åt någon kriminell verksamhet för att finansiera droger. Vore inte drogerna olagliga skulle de heller inte kosta så mycket, så då funnes överhuvudtagete inte detta problem för någon brukare, det fattar ju vilken idiot som helst. Det är ju inte för skojs skull eller bara för att de är brukare heller för den delen som folk begår brott.

Men jag är less... på alla jävla självgoda, vinpimplande, ölslurpande, alkoholfördummade idiot-svenssons, som gnäller på brukare av andra droger, men envetet vägrar inse att alkohol är en av de farligaste droger som vi känner till! Kolla antalet dödsfall som är relaterade till alkohol och du kommer bara att hitta en drog som överträffar i heroin. Se också på att 75 av alla våldsbrott är alkoholrelaterade! Är det acceptabelt frågar jag dig? Tydligen, för jag hör ingen skrika på att alkoholen ska bort! Men Hasch, ujujuj, det är ju superfarligt. Personer som röker det blir ju helt... helt... lugna och tillfreds, så kan man ju inte ha det!

Cannabis är en mycket mildare drog och har inte alls lika många negativa biverkningar, eller kroppsförstörande egenskaper som alkohol. Men detta vägrar folk inse... varför?! Vill man inte tänka på sig själv som drogbrukare? Vill man kunna peka finger på "de där andra, som använder droger alltså "riktiga droger" i svensson-världen", känna att de är värre än vad du själv är? Ett jävla hyckleri är vad det är. Jag vill inte höra ett ord från någon som själv dricker alkohol och blir dum i huvudet varje fredag och lördag. För mig är ni bara patetiska och jag tycker synd om er som inte hittat de bra drogerna här i livet. Men det är du väl för rädd för att prova på? Du vågar väl inte gå din egen väg här i livet, skapa dina egna uppfattningar, baserat på egna erfarenheter istället för något som staten tutat i dig sedan lågstadiet - men som i många fall är ren lögn.

Ja, ja - det dör många människor av missbruk, men inte på långa vägar lika många som av alkoholen. Och vi kan väl inte ha ett samhälle där alla blir 85 år gamla, så vad fan gnäller folk om, det är ju inte de som dör! Och även om det är en anhörig till dem, så är det fortfarande hans/hennes eget val, så låt dem dö i frid. Så det så!

Droga under ansvar!


Om författaren

Författare:
Stefan Olsson

Om artikeln

Publicerad: 18 dec 2004 11:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: