sourze.se

För att de är valda

Offentlig person vald av folket är att representera folkets intressen, det innebär att inte sko sig på vanliga människors liv.

Frågan varför politiker skall dömas hårdare än vanliga människor.

Ja den må komma från politisk novis i mina ögon. Vanliga människor saknar kontakter och nätverk för att mygla. Politiker och ekonomiska makthavare kan alltid sko sig på dem som befinner sig i underläge. När ensamstående mammor tvingas flytta runt eller bo hos vänner och bekanta, ordnar den politiska överklassen sina mellanhavanden mellan sig och den fackliga rörelsen. Överklassen har alltid i alla tider hållt varandra om ryggen. Märkligt nog var socialdemokratin en gång en rörelse som vill göra rent hus med makt och överhet men som idag anammat samma regler som de själva slogs emot. Det gäller inte bara att snika åt sig attraktiva lägenheter, de gäller i allt. Att inte anmäla om man är sjuk i riksdagen. Att tjänstemän på departementern har försäkringar som gör att de inte förlorar pengar om de blir sjuka. Eller att avsatta politiker alltid får en reträttpost som mer än väl fyller hålet efter tidigare uppdrag.

Jag var med i SSU när det begav sig och slogs emot den här formen av sk mygel. Då så sa vi att kapitalismen var fiender som skodde sig på det arbetande folkets väl. Men idag framstår kapitalister som rena rama välgörarna jämfört med socialdemokrater och sk socialister i de styrande skikten.

Jag förstår varför folk jobbar svart. Varför folk myglar. Varför vanliga människor inte tror på politikerna eller politiken. Vad är det de ska tro på. Missad rätt att få sjukpenning när de är sjuka. Tvingas lämna bort sina barn för att de saknar bostad. Tvingas prostituera sig för att ekonomin att gå ihop.

Nej den tiden är förbi när jag ärligt kan säga till mina ungdomar att politik är vägen till förändring. Så länge vi har politiker som lever i överklassen kommer vi ha ungdomar som lever som anarkister och vi må avsky eller tycka illa om..men vad är valet....


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 05 dec 2004 21:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: