sourze.se

Jordens framtid - på en lös tråd

"Skulle man istället rada upp hundratusen människor och sedan skjuta alla på ett och samma ställe skulle nog alla ha reagerat starkt. Nu ser alla på utan att verka bry sig"

Skönhet har blivit ett stort ideal i samhället. Reklamkampanjerna matar oss med fina bilar, utan att man får se baksidan. Vad är det egentligen vi betalar för?

Jag läste en artikel där man såg en bild på en bil, parkerad utanför en salong, där en kvinna satt och färgade håret. På ytan ser allting bra ut, men vad är det egentligen man betalar för när vi köper skönhet? Hur mycket avgaser släpper inte bilar ut i naturen och hur miljövänligt är det egentligen att färga håret? På fasaden ska allting se bra ut, trots att det egentligen inte alls är bra. Man kunde lika gärna skrivit på artikeln hur mycket just den bilen släpper ut varje år och hur många djurarter som dör på grund av föroreningar.

Men det gör man ju förstås inte eftersom man vill sälja de varor man producerar. Det jag tror man ville ha sagt med den artikeln jag läste, där tjejen på salongen satt och färgade håret, med sin bil parkerad utanför, var att skönhet kräver skönhet.

Varje år kräver bilavgaser 1000-tals liv och miljontals djur dör. Det finns lika många bilar som det finns människor idag på vår jord. Det är en ofantlig mängd, och jordens standard bara sjunker och sjunker. Någonting måste göras för att göra bilarna miljövänliga, eller komma på något miljövänligare sett att transportera sig på. Man kan inte längre uppmana folket på jorden, med artiklar och annan reklam, att bidra till vad som kan bli slutet för vår jord.

Man kan inte längre annonsera och föra reklamkampanjer med fina bilar och annat som förknippas med skönhet i vårt fåfänga samhälle. Att visa bilar i förknippning med skönhet är som att uppmana folk till att börja röka, eftersom man är tuff om man gör det. Det är samma princip.

Varje dag dör många av rökning, likadant är det i trafiken.
Skulle man visa statistik över hur många som omkommer varje dag i trafiken tror jag många skulle få sig en tankeställare. Ska vi verkligen hjälpa alla dessa bilföretag att gå med stor vinst genom att sälja dessa "mordvapen".

Det dör hundratusentals människor i trafiken varje dag. Förr hade man inte dessa trafikproblem. Skulle man istället på den tiden radat upp hundratusen och skjutit dem på ett och samma ställe skulle nog alla reagera starkt. Men nu ser alla på utan att verka bry sig. Vi har ett stort problem som måste lösas.

En hjälp på traven mot en bättre värld skulle vara att satsa mer på kollektivtrafiken inne i städerna så att trafiken blir mindre tät. Man borde även göra som i London, där man har infört en trafikskatt så man istället överväger att ta cykeln eller bussen i city.


Om författaren

Författare:
Hannes Persson

Om artikeln

Publicerad: 07 nov 2004 22:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: