sourze.se

Jag och aborter

Som representant för det kön som har ett kollektivt ansvar för krig, våldtäkter, kvinno- och barnmisshandel samt allt annat ont här i världen så skall jag naturligtvis bara hålla truten om aborter.

För det finns väl ingen man eller taliban som vi kallas av de rättrogna som enligt nuvarande statsfeministiska doktrin har rätt att tycka något i frågan?

Problemet är att inte ens kvinnor anser aborter värda att diskutera. Med det intellektuellt heltäckande stridsropet " Kvinnan har väl rätt att bestämma över sin egen kropp" anses ämnet vara uttömt. Även om nu mannen inte vågar/vill/kan/skall/har kunskap, så kanske ändå några kvinnor, och särskilt de som med stolthet kallar sig feminister, kunde tänkas ha någon intressant åsikt i ämnet mer än då möjligen stridsropsylandet eller att aborträtten skall utökas. Så är dock inte fallet. Men när det gäller att exvis sprida möjligheten av att göra abort i Sverige för världen alla kvinnor finns det auktoritativa uttalande från diverse feminister i riksdagen. Läs och lär!

Birgitta Ohlsson fp uttalade sig i oktober 2002 för FoBo-bulletinen på följande sätt.

"Kvinnor ska ha rätten till fri abort på svensk mark - även om de inte råkat ha turen att födas i välfärdsstaten Sverige. Allt annat luktar rasism".

Mona Sahlin s kompletterade i DN 2004-02-07 det vanliga stridsropet med att säga att det är en solidaritetshandling att ta emot utländska kvinnor som vill göra abort. "Det vore också ett sätt att återgälda den gästfrihet sannolikt aborter i Polen under kommunisttiden, min anm. som andra länder visade svenska kvinnor under 60-talet,..".

Den som vågar ta upp en mer moralisk och filosofisk aspekt på aborter riskerar naturligtvis att bli korsfäst i Sverige. Så det lämnar jag härmed skyndsamt. Nej, själv vågar jag bara tycka att 34.400 aborter i förhållande till 99.000 födslar per år är förbluffande högt 2003. Om man studerar relationen under en längre tidsperiod nuvarande lagstiftning är från 1975 kan man inte tro att det gjorts några framsteg på preventivmedelsfronten. De kvinnor som utför flest aborter är inte tonåringar utan finns i åldersgruppen 20-24 år 31 procent 2003. "Dagen efter piller" började säljas receptfritt 2001. Effekt? Minskat antal aborter? Nej, men aborterna har ökat med knappt 3.000 per år! Och ingen verkar bry sig. Allra minst kvinnor.

Och vad kan då vara anledningen till att aborterna, under lång tid, varit kvar på samma nivå trots framsteg vad gäller såväl forskningen om, som tillgängligheten av preventivmedel? Själv har jag ingen susning men här kommer några garanterat politiskt korrekta förklaringsmodeller och förslag.

- Det är myndigheternas fel som inte kostnadsfritt tillhandahåller preventivmedel. Hur skall man ha råd med det när allt livsnödvändigt bla frissan, smink, årskort på gymmet inkl moderiktig utstyrselär så dyrt?
- Det saknas information om preventivmedel. Här måste myndigheterna ta ett större ansvar då man inte kan lita på att kapitalistiska företag tillräckligt aggressivt marknadsför preventivmedel.
- Alla aborter är följder av, om inte direkta, så åtminstone indirekta våldtäkter. Högre straff för våldtäktsbrott skulle minska antalet aborter.
- Om männen inte var så notoriskt otrogna skulle antalet aborter minska. Alla av hankön bör redan från dagisnivå få psykologhjälp för att tygla sitt medfödda behov av att ligga med så många kvinnor som möjligt.
- Lagstiftning om kondomtvång för mannen. Samlag utan kondom skall endast kunna genomföras om kvinnan i förväg lämnat sitt skriftliga godkännande. Minst två års fängelse väntar annars den av djurisk lusta styrde mannen.
- Jag har fått allt om bakfoten. Det utförs naturligtvis för få aborter. Att våra nordiska grannländer har långt färre aborter per 1.000 födda visar bara hur makalöst outvecklade dessa länder är. Sambandet är busenkelt. Bättre jämställdhet - desto fler aborter per 1.000 födda.

Den som till äventyrs, fast tyst på sin kammare, skulle våga misstänka att slarvet ökat, då man vet att abortmöjligheten är en mänsklig rättighet, som alltid finns att tillgå om olyckan är framme, är naturligtvis ute och cyklar. Likaså de manliga läkare som i sin totala okunnighet påstår att abortingrepp är något mer psykiskt och fysiskt krävande än en blindtarmsoperation. Nej, bättre då att vi internationellt vidgar vår jämställdhet och i likhet med RFSU:s generalsekreterare Katarina Lundblad lanserar begreppet "abortturism" AB2002-07-17 som vårt nya hedersord och mantra för framtiden.

Då visar vi vår solidaritet med världens alla kvinnor samtidigt som våra tomma sjukhus med sysslolös personal får något meningsfullt att göra. Och glöm för all del alla mansgrisar som förläst sig på abortstatistik.


Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 25 aug 2004 16:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: