sourze.se

Buskul

Jag vet. Man får inte lov. Det passar sig verkligen inte. Det är inte ens roligt. Vuxna människa.

Det var i morse. Vi låg i vår stora säng, jag och alla fyra barnen. Vi tittade på OS-sändningarna på TV. Det gör vi varje morgon nu förtiden. Hur mysigt som helst. Längst ner på skärmen kom en textremsa som sade att man kunde sms:a till OS-studion och ställa frågor till studiovärden.

- Jag lovar att jag kan ställa en sms-fråga som de läser upp i tv, sa jag lite kaxigt till barnen.
- Lägg av mamma. Du är helt korkad, vet du det? Det är massor av människor som frågar saker, varför skulle de nämna just din fråga, undrade Simon Tonåring.
- Därför, svarade snabbt jag och gick för att hämta min mobil.
Väl tillbaka i sängen igen, skrev jag ner min lilla fråga och tryckte på sändknappen utan att ungarna hann tjuvkika.

På tv:n var det friidrott och vi hejade och jublade i kapp med alla våra svenska medaljhopp. Vi är lika idrottstokiga hela bunten och när Karolina fullkomligt flög över häcken skrämde vi säkert grannarna med våra höga tjut. Väl tillbaka i studion fick man se studiovärden i rutan igen. Nu såg han lustig ut. Röd i ansiktet och lite flackande blick. Han skakade lite på sig, sen sa han;

- Välkomna tillbaka. Ja, i dag har vi fått många frågor till oss från er tittare runt om i Sverige. Den allra bästa frågan hittills är utan tvekan denna. Vi har nämligen en kvinna som undrar hur många grenar det är i en sjukampstävling. Ja, vad ska man svara på en sådan fråga?

Det blev helt tyst i sovrummet.
- Nä, mamma. Snälla, säg att det inte var du. Mamma. Lova!
Jag kan inte svara på det. Men så barnslig kan jag ju bara inte vara. Det är ju inte ens roligt.


Om författaren

Författare:
Anna Bystedt

Om artikeln

Publicerad: 21 aug 2004 09:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: