sourze.se

Rökning Förbjuden!

Jag har för många kompisar som anser sig "coola" för att de röker och liknande, jag och andra sidan tycker tvärt om!

Detta är en text som ställer sig helt emot rökning, även då författaren själv har intagit större mängder nikotin.
Texten är också på ett sätt gjort för att få en person att sluta med det som hon håller på med innan de blir "på riktigt".

"Snälla Snälla Snälla", säger jag "De e inte på riktigt säger du" jag försöker släcka din cigg med hjälp av min handflata men jag vågar inte, du stretar emot men när du tycker att jag är för påfrestande så slänger du den i marken, ger mig en djup blick i ögonen för att sedan börja gå, man jag sätter mig ned, på en sten, eller snarare ett trappräcke av sten. Du stannar och jag ser bara din rygg. Du vänder dig om, ser på mig och sedan tar du tre snabba steg och så sätter du dig bredvid mig.

Jag känner kylan av dig bredvid mig, du pratar med mig jag svarar men jag vet att svaret jag gav inte kunnde ha varit vättigt då jag bara hade en sak i huvudet, saken som fastnat i mitt huvud var "hat" det hatet tillhörde inte dig o inte ciggaretterna utan den person som du än gång var, den person som hjälpte mig genom allt och ingenting. Nu när du säger att du ska krypa ut genom fönstret för att röka så anstränger jag mig inte längre för att få dig att inte göra det, mycket eftersom att det är meningslöst, men också för att du är inte längre den person som jag en gång älskade, det är klart att du har växt, blivit "vuxen" brukar de säga, jag har stannat på samma steg som jag var då, jag har inte velat växa ifrån de.

Det har du gjort du gör allt för att bli självständig, och du gör allt för att "päronen" skall bli sura men ändå allt för att de ska vara glada med dig. Dina betyg är som ingen annans. Du är en av de smartaste personer som jag någonsin har mött, ändå har du inte fattat att du gör fel. Men alla har vi felat, och alla ska vi fela, men kan du inte sluta att göra de nu o göra det om ett halvår när jag inte känner dig längre så att jag slipper se något och någon förstöra för någon som jag älskar, en person som står mig nära och en person som hjälpt mig så många gången förut.

Snälla sluta förstöra för dig själv!


Om författaren

Författare:
Björn Anderstedt

Om artikeln

Publicerad: 06 jul 2004 09:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: