sourze.se
Artikelbild

Taxichaffisgläffsandet från Mount Narcissus

Svider det fortfarande eller är det bara tomt? Själv är jag kvar i de där sekunderna som tickar i tysthet efter att sista straffen är satt och kistan igenspikad. Sen tomhet. Hur mycket väger en själslig fotbollsförlust? 21 gram?

Jo, det är tomt men nu dräglar vi efter finalen mellan Portugal och Tjeckien Grekland kan väl knappast skrälla igen va?. Den tror jag varje fotbolls-kännare ser fram emot. En som inte gör det är Aftonbladets taxichaffisgläfsande Lars Nylin som inte såg fram emot semifinalerna. Det beror på att han är mer intresserad av att gnälla på media än att titta på fotboll. Aftonbladet håller sig alltså med en hel spalt som kommer en gång i veckan där Lars Nylin Von Oben-bjäbbar på alla konkurrenter från sin uppmålade Bergstopp på Mount Narcissus. Problemet är att det är väldigt lätt att bara klaga på sportjournalistik. Jag själv rafsade ihop ett totalangrepp förra året på tjugo minuter som självaste Lars Anrell tyckte vara bra. Jag tyckte inte det, jag tyckte det var lätt.

För det är lätt att bara gnälla.

Möjligen bör Rosa sidorna skrota den här spalten och börja lägga tid och kraft på att förfina sin egen tidning. Rosa sidorna var ett tag Sveriges bästa tidsskrift om sport. Så är det inte längre.

Låt oss ta en titt på de fyra lag som har gått till semifinal: Noterbart är att tre av fyra lag spelar underbar, snabb fotboll med förkärlek för den snabba passen efter backen, väggspel och kontring. Sådant är underbart att se på. Det fjärde laget Grekland når kanske inte riktigt upp dit och har en annan stil, som Manchster United fast utan Becks och Giggs på kanterna. Mer centralt spel och en sjusärdeles massa vilja.

I min inbox, i kommentarfälten, på mina debattlistor och på mitt nyhetsbrev har jag fått frågor och kommentarer om att Lars-Tommy skulle slängt in Allbäck i andra och tagit ut Zlatan. Jag vet inte.....

Allbäck, som ett bot på målbristen i kvartsfinalen. Jag är inte så övertygad om att det hade förändrat något. Jag sade under förlängningen till en kompis Crister som somnar på golv efter två liter Marquez de Riscal att Zlatan skulle bränna sin straff. Allbäck är emellertidinte den målspruta som alla hävdar. Han prövades i Bari och floppade.

Allbäck går väldigt mycket att likna med Tomasson. Precis som med Tomasson spelade han i Herenveen i ett system med tre ytterforwards, en släpande och alla bra bollar gick till honom. Precis som med Tomasson flyttade han till England och har där uträttat fuckall. Tomasson fattade ju vad som gick snett och återtog rollen hos Feyenoord och hans steg tillbaka till Holland blev två framåt för att sluta upp i Italien.

Allbäck är jämngammal med Tomasson, inte långt ifrån trettio, och han skulle ha vänt om för länge sedan. Men, men han kommer att göra en finfin säsong hos en Allsvensk eller Dansk klubb och han kommer att fortsätta att ösa in mål mot dåliga nationer i landslaget.

Om inte han vill styra om och lära om nu och hoppas på forwardens indiansommar.

Nej något hat mot Danmark har jag inte heller som någon i kommentarfälten påstod nyligen. Sourze kommentarfält är kul. Här kan skribenter som inte kan skriva som folk och folk som inte kan skriva som skribenter under den generösa cyberutrymmet 500 tecken få gå lös på varandra. Där har jag nu skrivit att jag inte hatar detta land och ej heller deras liga. Det är faktiskt inte kul när det ska handla om mig som person.

En person som däremot bör rynka näsan åt danska ligan är Lagerbäck. Han skall omgående sluta att ta ut spelare som inte vågar bli riktiga proffs i vettiga ligor och därför leker utlandsproffs i trygga Danmark eller Norge.

Allsvenskans utveckling det senaste åren har gjort att den rent spelmässigt sett är bättre än Tippeligan och den danska.

Bröndby och Rosenborg har det lättare ekonomiskt, drar in mer pengar, erbjuder högre löner men det är inte riktigt samma sak som kvalitén på spelet och taktiken. Den senaste att vilja gå bakåt rent utvecklingsmässigt är Mikael Dorsin som är en god ytterback att tillgå i bristen på ytterbackar.

Portugal slog Holland och Figo visar arbetskapacitet och snabbhet från fornstora dagar. Ungefär så tänker jag analysera den matchen.

För det känns så tomt.


Om författaren

Författare:
SHQ

Om artikeln

Publicerad: 01 jul 2004 08:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: