sourze.se
Artikelbild

Det är blå-gult i Santa Luzia idag

Tack underbara killar i svenska landslaget, ni har satt Sverige på Santa Luzias lilla karta.

Det är inte alltför mycket som händer i min lilla värd i en fiskeby men idag var det min dag. Har redan skrivit om Alvaro Regueira och hans bar och det var dit jag gick ikväll för att se Sverige - Bulgarien på storbilds-TV. Det vara bara jag som var svensk, restan portugiser men alla höll på Sverige. Det var lite pirrigt i början men sedan var det en dans på rosor.

Vid 3 - 0 lovade jag Alvaro en hemmagjord vitlökssnaps om vi skulle vinna, vid 4 - 0 så plockade jag upp min svenska flagga ur handväskan där fanns också min snapsflaska. Då satte Alvaro på "Dancing Queen" med ABBA. Det blev sedan 5 - 0 och alla jublade tillsammans med mig. Helt plötsligt visste alla portugiser vad Sverige var och ingen blandade ihop oss med Schweiz, som de annars gör!

Det var en dramatisk match igår mellan England och Frankrike men det blev också smolk i bägaren. Min man, som är engelsk, är besviken. Inte på grund av att Frankrike vann utan att han alltid måste skämmas över sitt land. De engelska fotbollssupportrarna uppförde sig illa i Lissabon och över stora delar av England och skammen ligger tung över honom. Han hoppas att England inte går vidare så att Euro 2004 kan fortgå med härlig fotboll och firande som vi t ex såg från de danska fansen idag. Naturligtvis också jättegrattis till de röde.

Jag frågar Alvaro igen: "Vad tror du idag om chanserna för Sverige?" Han var mycket imponerad av Sveriges välorganiserade spel och tror att 5 - 0 kommer att gå till historien i detta Euro 2004 - inget annat lag kommer att vinna så stort. Han påpekade dock att ett välorganiserat spel är lite tråkigt att titta på! Men kära landsmän... eldigt sydeuropeiskt temperament leder inte alltid till fotbollsseger, det borde väl Portugal veta.

Förlåt mina vänner, men idag är jag mycket SVENSK.

Jag har redan skrivit att jag inte vet alltför mycket om fotboll men idag blev jag medveten om vår stora stjärna Henke som i sista minuten blev övertalad att spela för Sverige i Euro 2004 - tack Henke för att du finns!


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 15 jun 2004 09:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: