sourze.se

Palm orättfärdigt kritiserad av Olofsson

Jag läste i City den 19/5 att staden måste prioritera
missbrukarna. Detta har staden gjort redan i snart två år
enligt "de själva" och inget händer i alla fall.

Veronica Palm har visat personligt engagemang genom att åka runt på våra daghärbärgen i staden för att få se verkligheten för våra missbrukande och hemlösa människor i staden. Veronica Palm är lite mer fin i kanten än vi, så hon säger att "staden sprungit ifrån en grupp människor". Själva skulle vi ha sagt "fullkomligt skiter i grupper av människor".

Nu får Veronica Palm kritik av Socialborgarrådet Margareta Olofsson, som säger att de redan gör omfattande satsningar i dessa frågor. Då måste vi i vår förening fråga, hur missbruket och hemlösheten i så fall kan öka dag för dag och samtidigt gå längre och längre ner i åldrarna. Om hon tycker att neddragningar till frivilligorganisationer och
besparingar inom missbrukarvården är omfattande
satsningar är vi benägna att hålla med henne, annars
kan hon fortsätta med den "frånvaro" som hon lyst med en
längre tid, vad gäller löften om förbättringar och
boenden för våra hemlösa människor i staden.

För i vår stad, Sockholm, har vi inte sett någon förbättring
som skulle få denna dystra misär som våra hemlösa
människor lever i att bli drägligare. Jag undrar när
Margareta Olofsson ska börja engagera sig i de frågor
hon sitter där för att lösa och agera i. Hon kanske själv skulle åka runt på våra daghärbärgen för att se hur det ser
ut där idag. Kanske till och med sova över på ett av
våra natthärbärgen som finns att tillgå för att se hur
människor bor i vår stad.

Vi tycker du kan slänga de ständigt dystra utredningarna på bordet och komma ut i verkligheten och se en ännu dystrare värld. Där du sitter i stadshuset kan du inte se att problemet är mycket större än dessa utredningar gång på gång visar.

Våra missbrukare och hemlösa simmar inte i riddarfjärden. Men Margareta Olofsson har ändå mage att säga att Veronica Palm som är riksdagsledamot svamlar. Hon som visar ett engagemang genom att bilda sin egen uppfattning i dessa frågor och inte tittar sig blind på verkningslösa utredningar. Är det någon som svamlar av dessa två människor så är det väl Margareta Olofsson. Och nu som förut under hela tiden hon suttit där hon gör, riktas denna kritik mot henne av de grupper av människor det gäller, alltså missbrukarna och de hemlösa som är så prioriterade enligt henne själv. Men vi tycker samtidigt att folkhälsominister Morgan Johansson ska ta sin beskärda del av kritiken som riktas mot socialtjänsten och missbrukarvården.


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 21 maj 2004 18:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: