sourze.se

Sverige på väg vart?

Varför ska alla sko sig på andras bekostnad?

För vem arbetar man? Givetvis för sin egen skull men vart tar alla skattemedel vägen? Förr användes de mestadels till vårt samhälle, så att skolor, sjukvård och vägnät skulle fungera. Men nu kan man fundera på vart skattemedlen tar vägen. Är det så att alla vill sko sig så mycket de kan för så lite arbete som möjligt?

Man blir trött på att läsa om alla politiker som först antingen höjer kommunskatten eller sparkar anställda på något vårdhem, för att i nästa andetag höja sin redan feta lön.

Man blir trött på att höra nån gammal klasskompis 38 årtala om att han eller hon har fixat sjukbidrag resten av livet. Det var inget svårt, bara klaga på att man är "utbränd", det gick läkaren på utan problem, sedan rekommenderar personen mig att göra likadant.

Man blir trött på att höra alla företag som flyttar utomlands bara för årets vinst inte var större än förra årets. Vadå, vinst är väl så pass positivt att man bör tycka att det är bättre att vi har arbetstillfällen i Sverige än att inte nöja sig med den vinst man har?

Vart har hederligheten, arbetsmoralen och tanken om de som behöver vård och omsorg tagit vägen? Jag tycker inte man kan kalla Sverige för en demokrati, för här går man och röstar på nåt parti för att dom lovar åtgärder och förbättringar. Sedan kan de inte hålla detta för att inte äventyra sin egen karriär eller så är det någon lobbyist som påverkar.

Nej, nu får det vara nog! Stäng inne alla bidrag ett år så lovar jag att arbetslösheten och sjukfrånvaron kommer minska med 90 procent. Uppmuntra hederligt arbete med bra betalt och förmåner. Hårdare straff för Ekobrottslingar och bidragsfuskare.


Tack för mig.


Om författaren

Författare:
Stefan Svärd

Om artikeln

Publicerad: 03 apr 2004 19:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: